Syysmatinea 22.11.2020

Sibeliuksen syntymäkoti
su 22.11.2020 klo 14.00

Linda Suolahti, viulu
Tiina Karakorpi, piano

Liput ovelta tai ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista:
15 € aikuiset / 10 € eläk. ja opisk. / 7 € lapset 7–17-vuotta

Kuva: Cecilia Damström

Ohjelma: Jean Sibelius

Kolme kappaletta viululle ja pianolle op. 116
I Scène de danse – II Danse caractéristique – III Rondeau romantique

Sarja viululle ja jousille op. 117 E-duuri (sovittanut pianolle ja viululle Marko Hilpo)
I Country Scenery – II Evening in Spring – III In the Summer

Kuusi kappaletta viululle ja pianolle op. 79
I Souvenir – II Tempo di Menuetto – III Danse Caracteristique – IV Sérénade – V Tanz-Idylle – VI Berceuse

Linda Suolahti on vahva, persoonallinen taiteilija ja monipuolisesti taitava viulisti ja muusikko. Alati liikkeellä oleva aktiivinen luovuus sekä herkästi, etsivästi hereillä oleminen taiteilijana ovat hänelle tärkeitä lähtökohtia kaikkeen tekemiseen.

Suolahti on taidemusiikin tasa-arvon asiaa ajavan Kokonaisen festivaalin perustaja ja toinen taiteellinen johtaja. Lisäksi Linda on erikoistunut orkesterin liidaamiseen ilman kapellimestaria ja hänet onkin nähty eri kamariorkesterien ja ensemblejen solistina tai konserttimestarina samalla orkesteria johtaen.

Linda Suolahti on saanut esiintyä kansainvälisten huipputaiteilijoiden kanssa, joista mainittakoon Alena Baeva, Vadym Kholodenko, Guy Braunstein, Jennifer Stumm, John Storgårds, Malin Broman, Roland Pöntinen, Sergey Malov, Patrick Gallois, Olli Mustonen, Priya Mitchell, Pekka Kuusisto, Zoran Markovic ja Meta4.

Linda soittaa Suomen Kulttuurirahaston omistamalla viululla “Ex Sulo Aro”. Hän nauttii parhaillaan Suomen Kulttuurirahaston Hämeen aluerahaston taiteilija-apurahaa ja vuonna 2021 Taiteen edistämiskeskuksen 1-vuotista taiteilijaa-apurahaa. Häntä ovat tukeneet myös Musiikin Edistämissäätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Paulon Säätiö.

Pianisti Tiina Karakorpi esiintyy säännöllisesti solistina ja kamarimuusikkona. Hän on soittanut mm. Tapiola Sinfoniettan ja Vatikaanin orkesterin solistina sekä esiintynyt useilla musiikkifestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.

Karakorpi valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi 2016. Opintojaan hän on täydentänyt myös Tukholmassa Edsbergin kamarimusiikkipainotteisessa koulussa, Roomassa (Accademia Internazionale Musicale di Roma) sekä ECMA:ssa (European Chamber Music Academy).

Kilpailumenestystä hän on saavuttanut muun muassa sijoittumalla vuoden 1997 Maj Lind -pianokilpailussa ja vuonna 2006 Italiassa järjestetyssä Vanna Spadafora -pianokilpailussa.

Karakorpi on mukana useissa eri kamarimusiikkikokoonpanoissa kuten viulisti Mirka Malmin kanssa piano-viuluduona ja KAAÅS-triossa (Annemarie Åström, viulu ja Ulla Lampela, sello). Vuonna 2017 ilmestyi Alba Recordsilta levy, jossa KAAÅS-trio soittaa Helvi Leiviskän Pianotrion (1925); nauhoitus on maailman ensilevytys Leiviskän Pianotriosta.

Yhteistyössä: Hämeenlinnan kaupunginmuseo, Hämeenlinnan Sibelius-seura ry ja Kokonainen ry.


Katso Syysmatineat Sibeliuksen syntymäkodissa 11.10.–29.11.2020 konserttisarjan ohjelma. Konsertit alkavat sunnuntaisin klo 14.00. Lippuun sisältyy museon lyhyt esittely, joka alkaa heti matinean jälkeen.

Ohjeita: Älä tule konserttiin sairaana, muista hygienia ja säilytä turvallinen etäisyys muihin. Käytä kasvomaskia. Paikkoja on rajoitetusti (25 kpl), joten saavu hyvissä ajoin tai varaa paikkasi ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna