PERUTTU: Murhamysteeri museossa 3 – viimeinen ryyppy 20.2.2021

Edit. 20.1.21: Kaupungin valmiusjohtoryhmä on päättänyt 19.1.2021 jatkaa aiemmin linjattuja rajoitustoimenpiteitä sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialalla 15.2.2021 saakka.

Helmikuun kaikki murhamysteeripelit on peruttu koronatilanteen johdosta. Kaikille ilmoittautuneille joukkueille on ilmoitettu henkilökohtaisesti pelien peruuntumisesta.

Helmikuun peleihin ostetut lahjakortit käyvät maksuvälineenä syksyn Murhamysteeri museossa 3 – viimeinen ryyppy -peleissä. Jos sinulla on kysyttävää lahjakortin käyttämisestä, ota yhteyttä museolehtori Jyrki Nissiin, jyrki.nissi@hameenlinna.fi

Kuva, Ville Tarhala

”Murhamysteeri museossa 3 – viimeinen ryyppy” on mysteeripeli, jossa 2-5 henkiset joukkueet pääsevät ratkaisemaan vuoden 1920 Hämeenlinnaan sijoittuvaa kuvitteellista murhatapausta. Peliä pelataan aikakauden aidossa ympäristössä Palanderin talossa.

Pelin hinta on 18 €/hlö ja kesto reilu tunti. Joukkueen tulee varata itselleen etukäteen pelin aloitusaika, jolloin heidän pelinsä alkaa Palanderin talon lipunmyyntipisteestä.

Murhamysteeri museossa 3 -pelin juoni on sama kuin viime loka–marraskuussa 2020 pelatuissa peleissä! Jos olit jo silloin viimeisen ryypyn tunnelmissa, niin nyt ei vielä kannata tulla uudestaan Murhamysteeriin.

Peli sopii yli 16-vuotiaille, yli 12-vuotiaat voivat kuitenkin osallistua peliin yhdessä huoltajan kanssa.

Peliin uppoutuminen on taattua, kun tutkit murhatapausta 1861 rakennetussa asuintalossa aitojen museoesineiden ympäröimänä. Tule testaamaan oletko sinä tosielämän Sherlock Holmes tai neiti Marple!

Murhamysteeri museossa 3 -pelissä eletään kieltolain aikaa. Kuka murhasi lain kouraa taitavasti vältelleen tunnetun pirtukeisarin hänen omaan työhuoneeseensa?

Pelissä joukkueet etenevät huoneesta toiseen selvittäen tapahtumien kulkua. Jokaisessa huoneessa pelaajat pääsevät haastattelemaan yhtä pelin hahmoista. Pelin päätteeksi joukkue esittää oman teoriansa.

Murhamysteeri museossa 3 – viimeinen ryyppy -pelin on käsikirjoittanut tarinallisiin peleihin erikoistunut Mysteeri. Käytännön järjestelyistä vastaa Hämeenlinnan kaupunginmuseo. Järjestämme pelejä myös tilauksesta, katso lisätiedot.

Suojele itseäsi ja muita

Tervetuloa turvallisin mielin Murhamysteeri museossa -peliin. Edellytämme pelaajilta kasvomaskin käyttöä. Olemme lisäksi tehostaneet siivousta ja pelin näyttelijät pitävät kaikissa tilanteissa 1-2 m turvavälin pelaajiin. Mikäli koronatilanne heikkenee pelien mahdollisista perumisista ilmoitetaan varaajille viipymättä.

Muutama ohje kannattaa kuitenkin pitää mielessä:

• älä tule peliin sairaana! Jos koet flunssan oireita, voit perua tai siirtää varaustasi ilman kuluja
  • käytä kasvomaskia ja pue se kasvoillesi jo ennen museoon saapumista
  • kokoa joukkueesi ihmisistä, joiden kanssa olisit muutenkin läheisissä tekemisissä
  • hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja, pese kädet huolellisesti ennen ja jälkeen vierailun
  • hoida pelimaksu kortilla