Museokeskiviikko verkossa: Suomessa selviytymisen historiaa 28.4.2021

Ke 28.4.2021 klo 17

Museokeskiviikkojen Ennen kaikki ei ollut paremmin -sarjassa FT, Suomen historian dosentti Ulla Koskinen pohtii, millaista elämä Suomessa oli ennen ja olisiko nykyajan ihmisillä siitä jotain opittavaa?

Luennolle pääsee osallistumaan tästä linkistä. Luennolle voi osallistua verkkoselaimella tai Teams-sovelluksella.

Museokeskiviikko -luennon tiedotekuva, kuvassa FT Ulla Koskinen.
Suomen historian dosentti, FT Ulla Koskinen, kuvaaja Antti Kurko

Sata vuotta sitten Suomessa asui vielä ihmisiä, joille oli lapsuudesta saakka tuttua ”verinen pettu”: hätäleipä, jossa ei ollut lainkaan viljaa. Maa oli köyhä eikä hyvinvointivaltiosta ollut aavistustakaan. Miten entisajan suomalaiset pärjäsivät ilman jääkaappia, hammaslääkäriä, autoa ja sosiaalista mediaa? Olisiko meillä jotakin opittavaa entisajan selviytyjiltä?

Museokeskiviikot 14.4-5.5.2021

Ennen kaikki ei ollut paremmin -luentosarjassa käsitellään neljän eri teeman kautta sitä, miten suomalaisten elämä on muuttunut reilun sadan vuoden aikana tasa-arvoisemmaksi, terveellisemmäksi sekä yleisesti ottaen turvallisemmaksi ja helpommaksi.

Tilaisuudet järjestetään keskiviikkoisin klo 17.00. Luennot ovat katsottavissa Microsoft Teams -livetapahtumana.

28.4. FT Ulla Koskinen: Suomessa selviytymisen historiaa

5.5. FT Arja Turunen: Säädytöntä ja miesmäistä – Miksi naisten ei ole ollut sopivaa käyttää housuja?