Palanderin talon korttelin rakennushistoriaselvitys julkaistiin!

Tervetuloa tutustumaan Palanderin talon korttelin rakennushistoriaselvitykseen. Korttelin rakennushistoriaselvityksen on koonnut HuK Sini Väisänen keväällä ja kesällä 2021.

Hämeenlinnan kaupunginmuseo järjesti kutsuvierastilaisuuden Palanderin talon sisäpihalla maanantaina 23.8.2021. Tilaisuudessa esiteltiin juuri valmistunut Palanderin talon rakennushistoriaselvitys ja keskusteltiin historiallisesti arvokkaan kulttuuriympäristön hyödyntämisestä matkailussa.

Tilaisuuden avasi Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripäällikkö Janne Nieminen. Historian opiskelija Sini Väisänen esitteli rakennushistoriallisen selvityksen. Trubaduuri Markku Huumarsalo esitti 1800-luvun lopun musiikkia. Historiallisesti arvokkaan kulttuuriympäristön matkailullisesta hyödyntämisestä olivat keskustelemassa ProAgria Etelä-Suomen maisema-asiantuntija Laura Puolamäki, Visit Tampere Oy:n markkinointipäällikkö Heli Jokela sekä Hämeenlinnan kaupungin Maankäytön suunnittelujohtaja Niklas Lähteenmäki. Keskustelun vetäjänä toimi Hämeenlinnan kaupunginmuseon vt. museonjohtaja Liisa Koskelainen.

Palanderin talon puutarhajuhlien paneelikeskustelu. Vasemmalta keskustelun vetäjä vt. museonjohtaja Liisa Koskelainen, Niklas Lähteenmäki, Heli Jokela ja Laura Puolamäki.

Hämeen Sanomat julkaisi rakennushistoriaselvityksestä ja tilaisuudesta kattavan artikkelin. Pääset lukemaan Hämeen Sanomien artikkelin täältä.

Palanderin korttelin rakennusten historiaan pääsee tutustumaan Hämeenlinnnan Taiteiden yö -tapahtumassa 27.8.2021 klo 12-19. Maksuttomat opastuskierrokset sisäpihalla tasatunnein. Lisää tapahtumasta täällä. Tervetuloa!