Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteet siirtyvät talviaikaan ja löysäävät rajoituksia

Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteiden aukiolot muuttuvat syyskuun alussa, asiakasmäärärajoituksista luovutaan ja säännöllisiä yleisöopastuksia jatketaan.

Kuvituskuva, viinimarjapensas

Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteissa Museo Skogsterissa, Palanderin talolla ja Sibeliuksen syntymäkodissa luovutaan 21.9.2021 alkaen asiakasrajoituksista.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteiden aukiolot siirtyvät talviaikaan 1.9.2021. Museo Skogster on avoinna tiistaisin ja torstaista sunnuntaihin klo 11-17 sekä keskiviikkoisin klo 11-19. Palanderin talo on avoinna vain viikonloppuisin lauantaista sunnuntaihin klo 12-16. Sibeliuksen syntymäkoti on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12-16.

Aloitamme Kaupunginmuseon kohteissa 1.9.2021 säännölliset näyttelyiden esittelyt yleisölle. Esittelyt kestävät noin 15 minuutta. Museo Skogsterilla esitellään yleisölle vaihtuvaa näyttelyä ”Ennen kaikki ei ollut paremmin” kaikkina avoinnaolopäivinä klo 13. Palanderin talossa yleisön mukana kiertää edelleen talon piika tai emäntä, jolta voi kysellä talosta ja sen asukkaista. Sibeliuksen syntymäkodin historiasta pääsee kuulemaan avoinnaolopäivinä klo 15.30. Sibeliuksen syntymäkodin ovet sulkeutuvat klo 15.30 muilta kuin esittelyyn osallistujilta. Esittelyt kuuluvat pääsylipun hintaan.

Sibeliuksen syntymäkodin perinteinen kesämatineasarja on tänäkin vuonna siirtynyt syksyyn. Syysmatineat Sibeliuksen syntymäkodissa aloittaa Duo Joutsen eli Piia-Pauliina Latvala ja Elina Kunnari 19.9.2021 klo 14. Konserttien aikaan syksyllä 2021 Sibeliuksen syntymäkotiin pääsee sisälle vain konserttiyleisö. Suljemme museon muilta museovierailta noin puoli tuntia ennen konserttien alkua ja avaamme taas noin viisitoista minuuttia konserttien päättymisen jälkeen. Paikkoja konsertteihin on rajoitetusti, joten suosittelemme varaamaan lipun etukäteen sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 03 621 2755.

Tervetuloa museoon!

Lisätietoja:
Museo Skogster
[email protected]
p. 03 621 2979
Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna
https://hmlmuseo.fi/kohteet/museo-skogster/

Palanderin talo
[email protected]
p. 03 621 2967
Linnankatu 16, 13100 Hämeenlinna
https://hmlmuseo.fi/kohteet/palanderin-talo/

Sibeliuksen syntymäkoti
[email protected]
p. 03 621 2755
Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna
https://hmlmuseo.fi/kohteet/sibeliuksen-syntymakoti/