Säveltäjä Karl Collanin juhlavuosikonsertti

16.10.2021 klo 15 Sibeliuksen syntymäkoti

Säveltäjä Karl Collanin kuolemasta tuli tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Hän oli ensimmäinen merkittävä suomalainen laulusäveltäjä. Teksteinään Collan käytti aikansa keskeistä runoutta ja sävellykset liittyvät tyyliltään omanaikansa lauluromantiikkaan. Collanin laulujen elinvoima perustuu melodian lennokkuuteen ja rytmiikkaan. Useimmat tuntevat säveltäjä Karl Collanin laulutuotannosta Sylvian joululaulun. Tässä konsertissa on mahdollisuus kuulla muita hänen kauniita laulusävellyksiään; harvoin – jos koskaan kuultuja.

Lauluja tulkitsevat hyvin eläytyväksi esiintyjäksi mainittu, laajaäänialainen sopraano Eilamaria Leskinen ja kansainvälisestikin tunnettu pianisti Jouni Somero, joka kertoo säveltäjään ja lauluihin liittyviä taustoja.

Liput 15 € ovelta,
Ennakkovaraukset Sibeliuksen syntymäkodista [email protected] tai puh. 03 621 2755.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna, avoinna ti-su 12-16

Eilamaria Leskinen ja Jouni Somero
Jouni Somero ja Eilamaria Leskinen