Syysmatineat: Marianne Montonen, sopraano ja Jasper Koekoek, piano

7.11.2021 klo 14, Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, Hämeenlinna

Marianne Montonen, sopraano
Jasper Koekoek, piano

OHJELMA
Små flickorna JS 174 (Hjalmar Procopé)
Men min fågel märks dock icke op. 36:2 (Johan Ludvig Runeberg)
Hymn to Thaïs, the unforgettable, JS 97 (Arthur Travers-Borgström)
Im Feld ein Mädchen singt op. 50:3 (Margarete Susman)
Illalle op. 17:6 (August Valdemar Forsman)

Kyllikki op. 41
II Andantino
III Commodo

Kaiutar op. 72:4 (Larin-Kyösti)
Den judiska flickans sång op. 51 (Hjalmar Procopé)
Flickan kom ifrån sin älsklings möte op. 37:5 (Johan Ludvig Runeberg)
Säv, säv, susa op. 36:4 (Gustav Fröding)

MUUSIKOT
Sopraano Marianne Montonen teki operettidebyyttinsä keväällä 2019 Euridicenä Jacques Offenbachin Orfeus manalassa -operetissa. Hän on laulanut muun muassa Gala El Hadidin, Soile Isokosken, Kurt Kopeckyn sekä Anne-Sofie von Otterin mestarikursseilla. Vuonna 2017 Montonen kilpaili Timo Mustakallio-laulukilpailun finaalissa ja kesällä 2019 Kangasniemen laulukilpailun semifinaalissa. Tulevana keväänä 2022 Montosen kisataivalta voi seurata Lappeenrannan laulukilpailussa.

Montosen opintoja ja työskentelyä ovat tukeneet Pro Musica -säätiö sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö. Hän opiskelee Oopperan maisterilinjalla Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Ulla Raiskio. Vuonna 2017 hän valmistui Metropolia-ammattikorkeakoulusta laulupedagogiksi Tehi Sulosen johdolla ja aloitti opintonsa Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Eeva-Liisa Saarinen laulumusiikin osastolla.

Liedpianisti Jasper Koekoek on työskennellyt lukemattomien laulajien kanssa eri puolilla Suomea ja kilpaillut kotimaan Lied-kilpailuissa menestyksekkäästi. Yhteistyössä sopraano Marianne Montosen kanssa Koekoek on erikoistunut muun muassa Sibeliuksen laulujen esittämiseen, ja hän etsii aktiivisesti keinoja vahvistaa suomalaisen liedmusiikin asemaa.

Koekoek valmistui musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian pianokamarimusiikki ja lied -maisterikoulutuksesta vuonna 2020, jossa hän opiskeli pianonsoittoa Juhani Lagerspetzin johdolla ja liediä pääosin Ilmo Rannan opetuksessa. Koekoek suoritti myös tutkintonsa kuulumattoman solistisen pianon A-tutkinnon joulukuussa 2019.

Turun konservatoriossa opettajanaan Liisa Malmivaara ja Tampereen musiikkiakatemiassa Heini Kärkkäisen johdolla opiskellut Koekoek on osallistunut muun muassa Ralf Gothónin, Eero Heinosen, Mats Widlundin, Tuija Hakkilan sekä Suomen liedakatemian opettajien mestarikursseille. Hän on toiminut pianonsoiton päätoimisena tuntiopettajana Raahen musiikkiopistossa, ja parhaillaan hän työskentelee säestäjänä Sibelius-Akatemiassa suorittaakseen siviilipalveluksensa.

Koekoek on omistautunut paitsi liedmusiikille myös kamarimusiikille ja orkesteripianonsoitolle. Koekoekin työskentelyä ovat tukeneet taloudellisesti muun muassa Pro Musica -säätiö, Sibelius-Akatemian tukisäätiö, Suomen kulttuurirahasto sekä Tampereen musiikkiakatemia.

Värillisessä valokuvssa näkyvät nais- ja miesoletetun päät, joiden kuvat heijastuvat mustalta pinnalta heidän edessään. Molemmat katsovat kuvan vasempaan reunaan..
Marianne Montonen ja Jasper Koekoek. Kuva: Rachel McIntosh

LIPUT
15 € aik. / 12 € eläk. ja opisk. / 7 € lapset 7–17 -vuotta. Ovelta tai ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista: Hallituskatu 11, Hämeenlinna, avoinna: ti–su 12–16. Puhelimitse: 03 621 2755, sähköpostilla: [email protected].