Museokeskiviikko Historian jännät naiset

10.11.2021 klo 17.00, Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna

Historian jännät naiset – mitä voimme oppia historian skandalööseiltä seikkailijattarilta?

Maksuttomalla Museokeskiviikko ‑luennolla toimittaja, tietokirjailija Maria Pettersson kertoo historian jännistä naisista Museo Skogsterissa, Raatihuoneenkatu 8, 10.11.2021 klo 17.00.

Maria Pettersson

Mitä yhteistä on 4000 vuotta sitten eläneellä seksin ja sodan jumalattaren ylipapittarella, Ranskan vallankumouksen johtajattarella, 1900-luvun alun sensuellilla tanssijalla ja Sanna Marinilla?  Millaiset naiset johtavat maailman suurinta merirosvoarmeijaa tai rikastuvat perustamalla taloudellisia meediopalveluja tarjoavan pankin?

Luennolla käsitellään naisia muinaisesta Mesopotamiasta nykyajan Eurooppaan. Tule kuulemaan, millainen ranskatar oli jo 17-vuotiaana syytettynä laittomista kaksintaisteluista, tuhopoltosta ja nunnan viettelemisestä, miksi 50-vuotias nörttinainen ryhtyi sissikapteeniksi ja miten 80-vuotias ruandalainen pelasti kymmeniä ihmishenkiä taikakeinoin.

Historian jännät naiset -menestyskirjan kirjoittanut Maria Pettersson esittelee naisia, joista meille ei kerrottu koulun historiantunneilla. Mitä menneisyyden naiset voivat opettaa meille?

Tervetuloa Hämeenlinnan kaupunginmuseon maksuttomalle Museokeskiviikko –luennolle Museo Skogsteriin 10.11.2021 klo 17. Luentoa voi seurata myös verkossa Kaupunginmuseon Facebook-sivulla facebook.com/HMLmuseo kirjautumatta Facebookiin (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Valokuva näyttelystä Ennen kaikki ei ollut paremmin. Mustavalkoisessa, osittain väritetyssä valokuvassa on naisia osoittamassa mieltään parempien palkkojen puolesta.
Kuva Hämeenlinnan kaupunginmuseon näyttelystä Ennen kaikki ei ollut paremmin. Kuva: HäKM / Anna-Kaisa Ek

Museokeskiviikko –luennot 3.-24.11.2021, keskiviikkoisin klo 17

Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8

3.11. Niko Kettunen, Kännykän lyhyt historia

10.11. Maria Pettersson, Historian jännät naiset – mitä voimme oppia historian skandalööseiltä seikkailijattarilta?

17.11. Ilkka Teerijoki, Hämeenlinnan sähköistyminen

24.11. Marko Nenonen, Keskimääräistä parempi kuljettaja: liikenneonnettomuudet ennen, nyt ja tulevaisuudessa