Linnajazz: Aki Rissanen

4.12. klo 15, Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, Hämeenlinna

Värivalokuvassa mieshenkilö istuu pieni kosketinsoitin sylissään ja katsoo kuvan oikeaa reunaa kohti. Taustalla lehdetön puu ja ruskehtava taivas ja metsä.
Aki Rissanen, kuva: Chris Tomas Konieczny

Aki Rissanen esittää Linnajazzin syksyn soolopianokonsertissa materiaalia uudelta soololevyltään, joka julkaistiin kesällä 2021. Rissasen ennakkoluulottomassa musiikissa  on vaikutteita jazzista vapaaseen improvisaatioon, renessanssimusiikista elektroniseen toisteiseen musiikkiin. Konsertin pituus on noin 45 minuuttia.

Pianisti Aki Rissanen on eräs tämän hetken mielenkiintoisimmista ja seuratuimmista jazzmuusikoista, jonka ura on vahvassa kansainvälisessä nousussa. Hän saavutti merkittävää huomiota arvostetun brittiläisen levymerkin Edition Recordsin julkaistua Aki Rissanen Trion debyyttilevyn Amorandom keväällä 2016. Albumi sai ylistäviä arvioita kotimaassa ja ulkomailla kuten mm. brittilehti Guardianissa sekä tärkeimpiin jazzjulkaisuihin kuuluvassa Jazzwisessa. Helsingin Sanomat nosti levyn ”Vuoden parhaimmaksi”. Levy voitti myös Emma-palkinnon Vuoden jazzalbumi 2016 -kategoriassa.

Rissanen opiskeli 12 vuotta klassista pianonsoittoa ennen kuin siirtyi opiskelemaan jazzmusiikkia. Hän sai arvostetun toisen palkinnon soolopianokilpailussa vuoden 2004 Montreux’n jazzfestivaaleilla. Lisäksi hän voitti Suomen finaalin The Young Nordic Jazz Comets -kilpailussa vuosina 2003 ja 2005. Pariisin La Defense Festival palkitsi hänet parhaana solistina ja parhaasta ohjelmistosta v. 2006.

Kuuntele näyte: https://youtu.be/2jjzueun0Tg

Liput: 16,50 € Lippu.fi tai ovelta puoli tuntia ennen konsertin alkua