Sibeliuksen syntymäpäivä

8.12.2021 Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, Hämeenlinna

Sibelius-opiston laulunopiskelijat laulavat joululauluja Sibeliuksen syntymädin pihalla klo 14-16. Jannen tädit Julia Borg ja Evelina Sibelius johdattavat kävelykierroksella Jannen lapsuuden Wanhaan Hämeenlinnaan. Kävelykierros alkaa Sibeliuksen syntymäkodin pihalta klo 14.30. Promenadi kestää noin 45 minuuttia. Ulkotilaisuus on maksuton.  

Pianisti Tuomas Nikkanen on äänittänyt Toivo Kuulan pianomusiikkia Sibeliuksen syntymäkodissa. Levytysprojektista julkaistaan nyt toinen osa. Toisen osan julkaisukonsertti järjestetään Sibeliuksen syntymäkodissa sekä verkossa klo 18.  

Konsertissa kuullaan ainakin pianokappaleet op.3b, Kuulan ensimmäinen nuottijulkaisu, sovitus pianolle Hugo Laurenin kitaravalssista ja mystinen, Kansallisarkistosta löytynyt käsikirjoitus, joka mahdollisesti on Kuulan teosluettelossaan vuonna 1908 mainitsema Etydi. Levyä voi ostaa konsertin jälkeen suoraan taiteilijalta. 

Rajoitamme yleisömäärää Sibeliuksen syntymäkodilla ajankohtaisten koronarajoitusten mukaisesti. Ettehän tule tilaisuuteemme sairaana, käytättehän maskia ja huolehdittehan käsihygieniasta vieraillessanne kohteissamme, kiitos! 

Konsertin lipun hinta on 15 euroa. Verkkokonserttiin lipun voi ostaa Osuuskunta Lilithin verkkokaupasta: https://puoti.lilith.fi/tuote/kuula-levyn-julkkaristream-vol-2/. Paikan päälle Sibeliuksen syntymäkotiin lipun voi varata etukäteen [email protected] tai puh. 03 621 2755. 

Tervetuloa!

Sibeliuksen syntymäpäivä 8.12.2021 Sibeliuksen syntymäkodissa
Hallituskatu 11, Hämeenlinna 

12-16 Museo avoinna 

14-16 Hyvää syntymäpäivää Janne! Sibelius-opiston laulunopiskelijoiden pihalaulajaiset 

14.30 Promenadi: Jannen tädit Julia Borg ja Evelina Sibelius 

18.00 Tuomas Nikkasen pianokonsertti 

Hämärässä värivalokuvassa puinen ruskea taffelipiano. Pianon koskettimisto on auki ja sen päällä on nuotit. Nuottitelineen takana pianon päällä on puinen sello.
Sibeliuksen syntymäpäivä Sibeliuksen syntymäkodissa 8.12.2021. Kuva Jalena Kankaansyrjä