Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteet auki, mutta asiakasmääriä rajoitetaan

Koronarajoitusten vuoksi Hämeenlinnan kaupunginmuseo rajoittaa museokävijöiden määrää. Koronapassi on valtioneuvoston toimesta poistettu tilapäisesti käytöstä rajoitusten vaihtoehtona. Museot ovat toistaiseksi avoinna normaalisti.

Aluehallintoviraston 11.12.2021 voimaan astuneen määräyksen mukaisesti museoissa on ollut käytössä koronapassi, jota on voitu käyttää vaihtoehtona asiakasmäärien rajoituksille. 30.12.2021 voimaan astuvan uuden määräyksen mukaan tämä ei ole enää mahdollista. Tästä syystä museoiden asiakasmäärää rajoitetaan Tartuntatautilain 58 h §:n edellyttämällä suunnitelmalla.

Museo Skogsterissa eri tiloihin otetaan vastaan 10 asiakasta, Palanderin taloon 2 viiden hengen ryhmää ja Sibeliuksen syntymäkotiin yksi viiden hengen ryhmä kerrallaan. Määrään lasketaan sekä asiakkaat että tiloissa oleva henkilökunta. Näyttelyvalvojat huolehtivat rajoitusten toteutumisesta. Yleisöopastukset toteutetaan henkilömäärärajoituksen puitteissa, mutta tapahtumat ja työpajat on peruttu.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tiukentanut yleisölle avoimien ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käyttöä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella. Aluehallintoviraston rajoitus koskee sisätiloja, joissa voi oleskella yli 10 henkilöä kerrallaan, sekä ulkotiloja, jotka ovat alueellisesti ja toiminnallisesti rajattu ja joita käytetään samanaikaisesti yli 50 asiakkaalle tai osallistujalle suunnattuun tarkoitukseen.  AVI:n päätös velvoittaa huolehtimaan siitä, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään.  Toimijalla on vapaus toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, tilajärjestelyin tai muulla toimintansa erityispiirteet huomioivalla tavalla. AVI:n  9.12. tehtyä päätöstä on jatkettu 28.12.2021 olemaan voimassa 31.1.2022 saakka. Valtioneuvoston päätös koronapassin poistamisesta rajoitusten korvaajana käytöstä on voimassa 30.12.2021- 31.1.2022 välisenä aikana. Lisätietoja aluehallintoviraston ja valtioneuvoston  päätöksistä: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69928572 ja  Koronapassin käyttöön tilapäisiä poikkeuksia (valtioneuvosto.fi)

Värivalokuvassa keltainen rakennuksen seinä, jossa lukee kullanvärisillä kirjaimilla Sibeliuksen syntymäkoti.
Kuva Jalena Kankaansyrjä