Tervetuloa mitalikahveille!

18.2.2022 klo 15-17, Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna

Olympiakaupunki Hämeenlinna

Hämeenlinnan kaupunginmuseon uusi näyttely OOH, URHEILU! avautuu Museo Skogsterissa 18.2.2022. Museoon pääsee avajaispäivänä maksutta sisään. Museo avoinna klo 11-17. Noudatamme ajantasaisia henkilörajoituksia sekä turvaohjeita. Mitalikahvit alkavat ja näyttelyä esitellään klo 15 alkaen.

Näyttely esitellään myös museon Facebook-tilillä klo 15 alkaen. Linkki livestriimiin tässä: https://fb.me/e/1kZIlv6s6 (avautuu uuteen välilehteen). Esittelyä voi katsoa verkkoselaimella kirjautumatta Facebookiin. Kaikki mobiililaitteet eivät toista videota ilman kirjautumista.

Hämeenlinna jäi historiankirjoihin vuoden 1952 virallisena olympiakaupunkina, kun Helsingin olympialaisten nykyaikainen viisiottelu järjestettiin Aulangon maastossa heinäkuun lopulla. Olympiatuli saapui Hämeenlinnaan 17.7.1952. Olympiatuli paloi Ahveniston järven rannalla viikon ajan metallisessa tulipadassa, joka oli pystytetty noin neljä metriä korkeaan torniin.

Olympia-aiheisten esineiden, kuvien ja tarinoiden lisäksi muistelemme paikallista urheiluhistoriaa laajemmin ja pohdimme urheilua ajanvietteenä. Teemme yhteistyötä hämeenlinnalaisten urheiluseurojen kanssa. Yksi kerrallaan hämeenlinnalaiset seurat esittelevät historiaansa ja toimintaansa näyttelyssämme. Esillä oleva seura vaihtuu noin kuukauden välein. Estradin saavat muiden muassa lentopallo, kamppailulajit, tennis sekä hiihto.

Tervetuloa muistelemaan suuria ja pienempiä urheiluhetkiä!

OOH, URHEILU!
18.2.2022 alkaen
Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna
ti, to-su 11-17, ke 11-19

OOH, URHEILU! -näyttely Museo Skogsterissa 18.2.2022 alkaen.