Hämeenlinnalaiset urheiluseurat esillä museossa

Hämeenlinnan urheiluhistoriasta kertova Ooh, Urheilu! -näyttely avattiin Museo Skogsterin alakertaan 18.2.2022. Näyttelyssä esitellään myös hämeenlinnalaisen urheilun nykyhistoriaa: 12 paikallista seuraa esittelee toimintaansa osana näyttelyämme.

Yhteistyöpyyntö lähetettiin vuoden 2021 aikana kaikille hämeenlinnalaisille urheiluseuroille ja niistä 12 valikoitui kumppaneiksi. Seurat tuovat noin kuukauden jaksoiksi museoon esille toiminnastaan kertovia urheiluvälineitä, asuja, palkintoja ja muuta esineistöä.

Ooh, Urheilu! -näyttelyyn pääset tutustumaan täältä. Linkki avautuu uuteen välilehteen.

Näiden seurojen toimintaan pääset tutustumaan näyttelyssämme:

Luolajan Kajastus 18.2.-27.3.2022
Luolajan Kajastus ry on hämeenlinnalainen lentopalloon keskittyvä urheiluseura.

Kushin-kan 29.3.-1.5.2022
Kushin-Kan ry on kamppailulajien erikoisseura, jossa harrastetaan wadoryu karatea, hokutoryu ju-jutsua, kickboxingia, brasilialaista jiu-jitsua ja kenjutsua.

Hämeenlinna Tigers 3.5.-29.5.2022
Hämeenlinna Tigers ry tarjoaa mahdollisuuden harrastaa amerikkalaista jalkapalloa sekä olla mukana amerikkalaisen jalkapalloilun kansallisessa toiminnassa.

Respeite Capoeira 31.5.-26.6.2022
Capoeira on brasilialainen itsepuolustuslaji, jota voi harrastaa Hämeenlinnassa Respeite Capoeira ry:n tunneilla ja kursseilla.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura 28.6.-31.7.2022
Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry vastaa lasten ja nuorten sekä erityisryhmien jalkapallotoiminnasta Hämeenlinnassa ja HJS Akatemia vastaa miesten edustusjalkapallosta.

Hämeenlinnan Tennisseura 2.8.-28.8.2022
Hämeenlinnan Tennisseura tarjoaa jäsenille mahdollisuuden monipuoliseen tenniksen harrastamiseen sisältäen sekä kilpailu että harrastustoiminnan.

Hämeenlinnan Pallokerho 30.8.-2.10.2022
HPK on hämeenlinnalainen jääkiekkoseura, jonka edustusjoukkue pelaa jääkiekon SM-liigassa.

Hämeenlinnan Kisa 4.10.-30.10.2022
Hämeenlinnan Kisa on monipuolinen liikuntaseura, jonka lajivalikoimaan kuuluu nuorten kilpanyrkkeily, pöytätennis, salibandy ja yleisurheilu sekä aikuisten kuntonyrkkeily, kuntojumppa, pöytätennis ja niveloireisten vesijumppa.

Hämeenlinnan Tarmo 1.11.-27.11.2022
Hämeenlinnan Tarmo on hämeenlinnalainen urheiluseura, jolla on tällä hetkellä yleisurheilu-, voimailu-, suunnistusjaostot.

Hämeenlinnan Hiihtoseura joulukuu 2022
Hämeenlinnan Hiihtoseura toimii alueensa maastohiihdon kehittäjänä ja luo kaikenikäisille ja -tasoisille hiihtäjille mahdollisuuksia harrastaa maastohiihtoa.

Hämeenlinnan Aikidoseura tammikuu 2023
Aikido on nykyaikainen japanilainen kamppailulaji ja Hämeenlinnan Aikidoseurassa tarjotaan monipuolista harrastamista kaikenikäisille.

Hämeenlinnan Moottorikerho, tammi/helmikuu 2023
Hämeenlinnan Moottorikerhossa on kuljettajia Enduron ja Cross Countryn puolella, mutta löytyy myös mototocrossista ja jääradalta.

Museo Skogsterin kaksi vitriiniä, joissa alemmassa miekkailukypärä ja ylemmässä luistin ja jääpallomaila 1900-luvun alusta.
Kuva HäKM, kuvaaja Anna-Kaisa Ek

OOH, URHEILU!