Museokeskiviikko

18.5.2022 klo 17 Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna

Historioitsija, YTT Erkki Vettenniemi: Suomen ensimmäinen urheilija – ravuri Veikon voittoisa elämä

Suomalaisen urheilun juuret johtavat Hämeenlinnassa 1860-luvulla lanseerattuihin talvisajan raveihin. Ensimmäinen merkittävä, valtakunnallista mainetta ansainnut ravuri oli kauppias Fredrik Kiutun omistama ja ohjastama Veikko, jonka huimasta kiidosta sepitettiin runojakin. Niin kireää tuon vuosisadan kilpailu rahapalkkioista oli, että Veikon ihaillut kintut turmeltiin kertaalleen myrkkyhapolla. Myöhempien urheilijapolvien palvottuna edeltäjänä Veikko viimein ansaitsisi näköispatsaan Vikmaninlahden rantaan, suurimpien voittojensa näyttämölle.

Kuvituskuva, mies katsoo vakavana suoraan kameraan
YTT Erkki Vettenniemi

Maksuton luento on osa Hämeenlinnan kaupunginmuseon Museokeskiviikko -luentosarjaa. Tervetuloa kuuntelemaan luentoa paikan päälle Museo Skogsteriin. Sitä voi seurata suorana myös Hämeenlinnan kaupungin Facebook-sivulla kirjautumatta Facebookiin.

Luentoa pääsee seuraamaan tämän linkin takaa: https://fb.me/e/2IG3RcHX0 (sivu avautuu uuteen välilehteen).

Tervetuloa!