Taiteiden yö Museo Skogsterissa

26.8. klo 17–21, Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna

Taiteiden yö Hämeenlinnassa 26.8.2022

Museo Skogster on avoinna Taiteiden yönä klo 21 saakka. Tule tutustumaan näyttelyihimme: entisajan arjen askareita ja elämää esittelevään ”Ennen kaikki ei ollut paremmin” -näyttelyyn sekä ”Ooh, Urheilu!” -näyttelyyn, joka kertoo Hämeenlinnan monipuolisesta urheiluhistoriasta ja kaupungin osallistumisesta vuoden 1952 olympialaisiin. ”Ennen kaikki ei ollut paremmin” -näyttely sulkeutuu su 4.9. eli nyt vielä ehtii vierailulle! Näyttelyissä myös tekemistä lapsille: pikkuolentojen etsimisbingo ja urheiluaiheinen sanaristikko.

Museo Skogsteriin on maksuton sisäänpääsy Taiteiden yönä klo 17–21.

Vanhoja opetustauluja myynnissä Taiteiden yö -viikonloppuna

Hämeenlinnan kaupunginmuseo myy vanhoja opetustauluja Museo Skogsterin museokaupassa 26.8. klo 17 alkaen koko viikonlopun niin kauan kuin tauluja riittää. Taulujen hinnat ovat niiden kunnosta ja koosta riippuen 10-35 euroa. Ostetut opetustaulut voi jättää Taiteiden yön ajaksi säilöön museoon ja noutaa seuraavina päivinä.

Kirjeitä Parkkimäentielle -lyhytanimaatio

Kuvituskuva, kuvakollaasi, jossa osia kartasta vanhoista kirjeistä ja vanhoita valokuvista, ote lyhytanimaatiosta
Mika Koskisen lyhytanimaatio ”Kirjeitä Parkkimäentielle” ensi-illassa Museo Skogsterissa 26.8.2022 klo 17-21

Museo Skogsterissa esitetään Taiteiden yönä taiteilija ja ohjaaja Mika Koskisen uunituore lyhytanimaatio ”Kirjeitä Parkkimäentielle”, jonka ydinteemoja ovat elämänmittainen rakkaus, kaipaus ja elämä sen kaikessa kauneudessaan. Ohjaajan isovanhempien kirjeenvaihtoon ja päiväkirjamerkintöihin pohjautuva teos nostaa esiin elämän läpi kantavat tunteet, kaipauksen kun toinen ei ole läsnä, epävarmuuden, yksinäisyyden, mutta ennen kaikkea kiitollisuuden siitä, että on saanut kokea elämän toisen kanssa. Animaatiota esitetään keskeytymättä Museo Skogsterin alakerran näyttelytilassa klo 17-21 ja sen kesto on 8 min. Tekstitys englanniksi/English subtitles.

Mika Koskinen on Hattulassa syntynyt, helsinkiläinen animaatio-ohjaaja, tuottaja ja taiteilija. Turun Taideakatemian Elokuva – ja Television koulutusohjelmasta vuonna 2016 valmistunut Koskinen on tehnyt niin lyhytanimaatioita kuin erilaisia museoihin sekä näyttelyihin toteutettuja animaatioprojisointeja, muun muassa Tampereen Muumimuseoon (2017). Lisäksi hän on työskennellyt kansainvälisissä animaatiotuotannoissa, kuten uudessa Muumilaakso-sarjassa (tuottaja Gutsy Animation).

Hämeenlinnalaisen humalan taskukokoinen historia -kävelykierros

Lähtö Museo Skogsterista, Raatihuoneenkatu 8, klo 18.00 ja klo 19.30

Miesseurue istuu pitkän pöydän ympärillä yllään mustat takit. Pöydässä on pulloja, laseja, kannuja, lautasia ja kaksi kynttilää. Mustavalkovalokuva.
Seurustelua Puistoravintolassa noin vuonna 1900. Pöytäseurueessa mukana myös Eino Leino, istumassa toinen oikealta.

Tapahtuman esittely: Tule kuuntelemaan Taiteiden yötä varten taskukokoon tiivistetty versio kaupunginmuseon suositusta ”Hämeenlinnalaisen humalan historiaa” -kävelykierroksesta. Kierroksella tutustutaan alkoholin nauttimisen, valmistamisen ja myynnin kiehtovaan paikallishistoriaan 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa, jolloin Hämeenlinnassa toimi useita panimoita ja tislaamoita ja yksi katukin oli nimetty Panimokaduksi. Taskukokoinen kävelykierros alkaa Museo Skogsterilta ja päättyy Schmausserin huvilalle. Kierroksen kesto on 30 min. ja kävelymatka n. 500 metriä.

Lisätietoja: Museolehtori Annaliina Granqvist, 0408696264, [email protected]

Hämeenlinnan Taiteiden yön koko ohjelma osoitteessa: http://www.hmltaiteidenyo.fi/