Sibeliuksen syntymäkoti osana Lahden Sibelius-festivaalien oheisohjelmaa

Hämeenlinnan kaupunginmuseo järjestää oheisohjelmaa Lahden Sibelius-festivaalille 30.8.–4.9.2022 Sibeliuksen syntymäkodissa, Hallituskatu 11, Hämeenlinna.

Sibeliuksen syntymäkodin sisäänpääsymaksuista saa kahden euron alennuksen koko festivaaliviikon ajan näyttämällä Sibelius-festivaalin lippua.

Kahdella maksuttomalla kävelykierroksella pääsee tutustumaan Sibeliuksen lapsuuteen Hämeenlinnassa. Jean Sibelius (1865–1957) syntyi ja eli elämänsä 20 ensimmäistä vuotta Hämeenlinnassa. Nuoren Sibeliuksen jalanjäljillä -kävelykierroksilla tutustutaan kansallissäveltäjämme lapsuus- ja nuoruusvuosiin. Kävelykierroksilla tunnelmoidaan Jannen kotikulmilla, käydään katsomassa hänelle merkittäviä rakennuksia ja kuunnellaan Sibeliuksen musiikkia soivista puistonpenkeistä.

Nuoren Sibeliuksen jalanjäljillä -kävelykierrokset alkavat Hämeenlinnan Sibeliuksenpuistosta Sibeliuksen patsaan juurelta keskiviikkona 31.8. klo 17.00 sekä lauantaina 3.9. klo 13.00. Kierroksen kesto on noin 60 min.

Festivaaliviikko huipentuu Sibeliuksen syntymäkodissa perinteisen Syysmatineasarjan aloituskonserttiin. Utu Quartet, eli Kirsi-Marja Alanen, Eija Huhta-Krapu, Ramona Wolin-Takala sekä Katarina Almgren, soittaa Sibeliuksen musiikkia 4.9. klo 14.00. Liput museosta 18/15/8 €. Konsertin järjestävät yhteistyössä Hämeenlinnan kaupunginmuseo ja Hämeenlinnan Sibelius-seura. Konsertista lisää täällä.

Sibeliuksen syntymäkoti. Keltainen yksikerroksinen puurakennus. Etualalla hiekkapiha.
Kuva HäKM, Anna-Kaisa Ek