Syysmatineat 2022: Johanna Engelbarth, Mervi Myllyoja, Virva Garam

11.9.2022 klo 14, Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, Hämeenlinna

Johanna Engelbarth, sopraano
Mervi Myllyoja, viulu
Virva Garam, piano

OHJELMA

Jean Sibelius (1865–1957)
Valse op. 81:3
Novellette op. 102:3
Nocturne op. 51:3
Humoresque op. 87:1

Säv säv susa (Gustav Fröding) op. 36:4
Våren flycktar hastigt (Johan Ludvig Runeberg) op. 13:4
Flickan kom ifrån sin älsklings möte (Johan Ludvig Runeberg) op. 37:5

Franz von Vecsey (1893–1935)
Valse triste

Oskar Merikanto (1868–1924)
Valse lente op. 33
Omenankukat op. 53:1
Kun päivä paistaa op. 24:1

Franz Lehár (1870–1948)
Meine Lippen, sie küssen so heiss (operetista Giuditta)

MUUSIKOT

Sopraano Johanna Engelbarth on Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta valmistunut musiikin maisteri, jonka lisäksi hän on myös opiskellut Sibelius-Akatemian Lied ja Oratorio -musiikin koulutusohjelmassa. Engelbarth teki oopperadebyyttinsä Suomen Kansallisoopperassa Idan roolissa Straussin Lepakossa 2014 sekä Savonlinnan oopperajuhlilla Yön kuningattarena ja Papagenana Pikku Taikahuilussa 2015. Engelbarth on myös esittänyt lukuisia muita rooleja monipuolisissa oopperaproduktioissa sekä esiintyy säännöllisesti kirkollisissa, operetti- ja liedkonserteissa sekä orkesterin ja kuoron solistina ympäri Suomen.

Vapaa-ajalla hän joko pomppii lastensa ja koiriensa kanssa tai valmistelee muusikoiden psykologiaa käsittelevää väitöskirjaansa.

Viulisti Mervi Myllyoja ja pianisti Virva Garam ovat kansainvälisesti kouliintunut duopari, joka on hionut yhteistyötään vuodesta 2009. Parivaljakon ohjelmisto käsittää sonaatteja, miniatyyri- ja virtuoosikappaleita, kamarimusiikkiteoksia ja lisäksi omia sovituksia kevyistä populäärimusiikin teemoista.

Suositun duon unkarilaiset ja karjalaiset juuret näkyvät kappalevalinnoissa.
Mervi & Virva ovat konsertoineet resitaalein, tuottaneet musiikkivideon, CD-albumin (Celebrating Finland 100 Years, 2017) sekä digialbumin (Dance Passion, 2020). Duo on esiintynyt useiden merkittävien taiteilijoiden, mm. huippuviulisti Barnabás Kelemenin kanssa. Duolla oli Unkarin kiertue 2019, ja seuraava kiertue suuntautuu Saksaan v. 2023.

Pianotaiteilija Virva Garam on opiskellut Sibelius-Akatemiassa lehtori Hamsa Al- Wadi Juriksen luokalla ja dosentti Eero Heinosen sekä professori Erik T. Tawaststjernan johdolla. Hän oli vaihto-oppilaana Budapestin Liszt-Akatemiassa vuonna 2002 professori István Lantosin ja lehtori Csaba Királyn oppilaana. Hän sai valmistuessaan ”Vuoden naistaiteilija”-stipendin kansainväliseltä Zonta- yhdistykseltä. Virva Garamin kokoonpano Trio La Rue on esiintynyt mm. Ruotsissa, Saksassa ja Italiassa, kantaesittäen useita heille omistettuja teoksia. He ovat myös esittäneet kaikki Sibeliuksen julkaisemattomat pianotriot, ja saaneet lisäksi erityisluvan levyttää ne.

Mervi Myllyoja on Aleksander Vinnitskin johdolla opiskellut muusikko ja viulisti, jonka mantrana on viulunsoiton ekspressiivinen voima ja muuntautumiskyky. Mervi sovittaa ja säveltää itse, ja on luonut suosikeiksi muodostuneita uudelleentulkintoja suomalaisista ja kansainvälisistä klassikoista.

Vasemmalta oikealle: tumma nainen oranssissa iltapuvussa, vaalea nainen punaisessa iltapuvussa, tumma nainen vaaleansinisessä iltapuvussa viulu käsivarrellaan.
Johanna Engelbarth (vas.), Virva Garam, Mervi Myllyoja (kuva, Peter Schild)

LIPUT OVELTA

18e aikuiset
15e eläkeläiset ja opiskelijat
8e alle 18 – vuotiaat, työttömät ja varusmiehet

VARAA LIPPU

Sibeliuksen syntymäkodin yleisömäärä on enintään 40 hlöä, siksi lippu kannattaa varata etukäteen: sibeliuksensyntymakoti(at)hameenlinna.fi tai 03 621 2755; avoinna 1.9. alkaen ti-su klo 12–16.

KORONA

Korona -turvallisuutta noudatetaan ajankohdan yleisten ohjeiden mukaan koskien esim. maskisuosituksia ja mahdollisia yleisörajoituksia.

YHTEISTYÖSSÄ

Hämeenlinnan Sibelius-seura ry ja Hämeenlinnan Kaupunginmuseo