Syysmatinea: Fanni Palmanto sopraano ja Eerika Näsänen piano

13.11.2022 klo 14, Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, Hämeenlinna

Fanni Palmanto, sopraano
Eerika Näsänen, piano

OHJELMA

Jean Sibelius (1865–1957)
Impromptu op. 5:6

Demanten på marssnön (Josef Julius Wecksell) op. 36:6
Bollspelet vid Trianon (Gustaf Fröding) op. 36:3
I systrar, I bröder, I älskande par! (Mikael Lybeck) op. 86:6
Små flickorna (Hjalmar Procopé) JS174

Romanssi op. 24:9

Toivo Kuula (1883–1918)
Sinikan laulu (Eino Leino) op. 16a:1
Purjein kuutamolla (Kalle Wuokoski) op. 31a:1

Leevi Madetoja (1887–1947)
Valssi op. 12:1
Kuoleman puutarha op. 41, II osa: Poco lento – Con moto

Yiain laulu I (Poul Knudsen) op. 58:1
Yiain laulu II (Poul Knudsen) op. 58:2
Heijaa, heijaa (L. Onerva) op. 60:1

MUUSIKOT
Eerika Näsänen (s. 2000) on oululaislähtöinen pianisti. Tällä hetkellä hän opiskelee toista vuotta Tampereen ammattikorkeakoulussa Heini Kärkkäisen oppilaana. Näsänen valmistui muusikoksi Oulun konservatoriosta keväällä 2021 pääaineenaan piano, opettajanaan Hannu Hirvelä. Musiikin saralla hän on monipuolisesti osallistunut mestarikursseille, esiintynyt soolona, duona sekä erilaisten kokoonpanojen kanssa.

Fanni Palmanto (s. 1998) on Hämeenlinnasta kotoisin oleva sopraano. Hämeenlinnan Sibelius-opistosta alkanut matka musiikin parissa jatkui ensin Tampereen konservatorion ammatillisissa opinnoissa Satu Sippolan johdolla ja nyt Tampereen ammattikorkeakoulussa klassisen laulun pedagogiikka opintojen parissa Susanna Tenkanen-Lindemanin johdolla. Liedin lisäksi Palmanto työskentelee duona kitaristin kanssa ja on mukana muutamassa oopperaproduktiossa, joista toisessa myös tuottajan roolissa. Hämeenlinnan nuorisokuoroista saadut opitkaan eivät ole menneet hukkaan, sillä nykyään hän laulaa kamarikuoro Tampere Cappellan riveissä.

Palmanto ja Näsänen ovat työskennelleet yhdessä lied duona kohta kaksi vuotta. Yhteinen taival alkoi Tampereen ammattikorkeakoulun liedseminaareissa. Sibeliuksen syntymäkodin matinea on duon ensimmäinen oma konsertti. Yhteistyö on ollut sujuvaa alusta alkaen, löytyihän kummaltakin lied – kokemusta jo aiemmista opinnoista. Yhteinen lähestymistapa lied -työskentelyyn löytyi myös nopeasti. Kun omat stemmat ovat hallussa, tutustuminen runoon on seuraava tärkeä vaihe. Runon tunnelmat, nyanssit ja sävyt musiikkiin tuotuna tekevät liedin.

KUVA
Fanni Palmanto (vas.) ja Eerika Näsänen (kuva, Jussi Sippola)

LIPUT OVELTA
18e aikuiset
15e eläkeläiset ja opiskelijat
8e alle 18 – vuotiaat, työttömät ja varusmiehet

VARAA LIPPU
Sibeliuksen syntymäkodin yleisömäärä on enintään 40 hlöä, siksi lippu kannattaa varata etukäteen: sibeliuksensyntymakoti(at)hameenlinna.fi tai 03 621 2755; avoinna ti-su klo 12–16. (www.hmlmuseo.fi).

KORONA
Korona -turvallisuutta noudatetaan ajankohdan yleisten ohjeiden mukaan koskien esim. maskisuosituksia ja mahdollisia yleisörajoituksia.

YHTEISTYÖSSÄ
Hämeenlinnan Sibelius-seura ry ja Hämeenlinnan Kaupunginmuseo

Tumma polkkatukkainen nainen valkeassa paidassa ja vaalea pitkätukkainen nainen mustassa paidassa nojaavat avoinnaolevaan flyygeliin ja hymyilevät kameralle.
Fanni Palmanto (vas.) ja Eerika Näsänen Sibeliuksen syntymäkodin Syysmatineassa 13.11.2022. Kuva: Jussi Sippola