Pianokonsertti Sibeliuksen syntymäkodissa 27.11. klo 14

Pianisti Myra Pranajaya istuu valkoisen kuutiomaisen istuimen päällä mustissa vaatteissa
Pianisti Myra Pranajaya konsertoi Sibeliuksen syntymäkodissa. kuva: Myra Pranajaya.

Tervetuloa unohtumattomalle matkalle pianomusiikin maailmaan Myra Karlina Panajayan kanssa! Tämä pianokonsertti tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nauttia Leoš Janáčekin ja Dmitri Shostakovitshin mestariteoksista.

Pianisti Myra Karlina Pranajaya on tällä hetkellä maisterikoulutuksen loppusuoralla Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Tuija Hakkila. Sunnuntain konsertti on hänen opintojensa lopputyökonsertti.

Myra Karlina Pranajaya varttui Medanissa, Indonesiassa. Myra aloitti pianonsoiton neljän vuoden ikäisenä. Muutamaa vuotta myöhemmin hän alkoi esiintymään sellaisilla festivaaleilla, kuin Indonesian Young Musician Performance Concert, the Yogyakarta International Music Festival Academy (2012), Euro Music Festival and Academy (2019) ja International Piano Academy Freiburg (2017). Hän on voittanut useita pianokilpailuja, mainittakoon Indonesia Piano Competition (2013), Jakarta Open Piano Competition (2011) ja Indonesia Open Competition Veranza Music House (2007). Hän on osallistunut muun muassa Spencer Myersin, Jura Margulisin, Liv Glaserin, Noriko Ogawan, Emanuel Krasovskyn, Bernd Goetzken ja Robert Levinin mestarikursseille.

Vuonna 2020 hän suoritti kandidaatin tutkinnon pianonsoitosta Hochschule für Musik Freiburgissa, Saksassa, missä häntä valmensivat Hardy Rittner sekä Tamara Stefanovich.

Konsertin avaa Leoš Janáčekin vaikuttava sävellys ”Umpeenkasvaneella polulla” vuosilta 1908-1911. Tämä kymmenvaiheinen teos, joka kestää noin 30 minuuttia, kuvaa elämän eri vaiheita ja tunteita. Teoksen osat, kuten ”Meidän iltamme”, ”Pois lentänyt lehti” ja ”Hyvää yötä”, luovat kiehtovan ja syvällisen tunnelman. Janáčekin musiikki herättää kuulijan mielikuvituksen ja johdattaa meidät omalaatuiseen äänimaailmaan.

Toisena osana konsertissa kuulemme Dmitri Shostakovitshin ”24 Preludia Op.34”. Nämä lyhyet ja monipuoliset preludit tarjoavat näkymän Shostakovitshin nerokkuuteen säveltäjänä. Teosten kuten ”Allegretto”, ”Andante” ja ”Allegretto furioso” välillä vaihtelevat tunnelmat ja ilmaisutapa kiehtovat kuulijaa.

Tämä pianokonsertti on ainutlaatuinen tilaisuus kokea kahden erinomaisen säveltäjän teoksia saman illan aikana. Leoš Janáčekin ja Dmitri Shostakovitshin teokset tarjoavat musiikillisia elämyksiä, joissa yhdistyvät taito, tunteikkuus ja luovuus. Tule ja anna musiikin viedä sinut mukanaan tässä ikimuistoisessa konsertissa!

OHJELMA

Leoš Janacek (1854-1928): Umpeenkasvaneella polulla (Brno 1908– 1911):
I. Meidän iltamme
II. Pois lentänyt lehti
III. Tulkaa mukaan!
IV. Frydekin Neitsyt Maria
V. Sirkuttivat kuin pääskyset
VI. Ei tästä sopua synny!
VII. Hyvää yötä
VIII. Loputonta tuskaa
IX. Kyynelissä
X. Pikkupöllö ei lentänytkään pois!
Kesto: 30 min.

D. Shostakovich (1906-1975): 24 Preludia Op.34 (Leningrad 1932-1933)
I. Moderato
II. Allegretto
III. Andante
IV. Moderato
V. Allegro vivace
VI. Allegretto
VII. Andante
VIII. Allegretto
IX. Presto
X. Moderato non troppo
XI. Allegretto
XII. Allegro non troppo
XIII. Moderato
XIV. Adagio
XV. Allegretto
XVI. Andantino
XVII. Largo
XVIII. Allegretto
XIX. Andantino
XX. Allegretto furioso
XXI. Allegretto poco moderato
XXII. Adagio
XXIII. Moderato
XXIV. Allegretto
Kesto: 28 min.

LIPUT OVELTA
14e aikuiset
10e eläkeläiset ja opiskelijat
0e alle 18 – vuotiaat

VARAA LIPPU
Sibeliuksen syntymäkodin yleisömäärä on enintään 40 hlöä, siksi lippu kannattaa varata etukäteen: sibeliuksensyntymakoti(at)hameenlinna.fi tai 03 621 2755; avoinna ti-su klo 12–16. (www.hmlmuseo.fi).

KORONA
Korona -turvallisuutta noudatetaan ajankohdan yleisten ohjeiden mukaan koskien esim. maskisuosituksia ja mahdollisia yleisörajoituksia.