Talvilomatekemistä museoissa

18.2.–12.3.2023, Museo Skogster, Palanderin talo, Sibeliuksen syntymäkoti

Hämeenlinnan kaupunginmuseo kutsuu kaikki lapsiperheet vierailemaan talvilomien aikaan museokohteissa! Museo Skogster, Palanderin talo ja Sibeliuksen syntymäkoti tarjoavat kaikki puuhaa talvilomalaisille.

Museo Skogsterissa ovat meneillään viimeiset mahdollisuudet päästä katsomaan Ooh, Urheilu! -näyttelyä ensimmäisen kerroksen Sopessa. Näyttely päättyy 5.3.2023. Ooh, Urheilu! esittelee Hämeenlinnan urheiluhistoriaa ja esille nousee tietysti Olympialaiset Hämeenlinnassa. Toisessa kerroksessa jatkuu Svengaava 60-luku, joka vie museokävijät viime vuosisadan puolen välin tunnelmiin. Näyttely on koottu hämeenlinnalaisten kuusikummentäluvun nuoruusmuistojen pohjalta. Esillä on hengailupaikkoja, muotia, idoleita ja musiikkia. Sukella kuusikymmenluvun tunnelmaan kokeilemalla ajanmukaista pukeutumista ja asustemuotia! Lisätietoja näyttelyistä: Svengaava 60-luku ja Ooh, Urheilu!

Talvilomaviikkojen ajan Museo Skogsterin museokaupassa askarrellaan helmistä 60-luvun teemaan sopivia avaimenperiä, rannekoruja tai hiusnauhoja!

Museo Skogster avoinna ti, to–su 11–17 sekä ke 11–18, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna.

Palanderin talossa saa uppoutua vuosisadan takaiseen hämeenlinnalaisen porvariskodin tunnelmaan.

Kun vierailet Palanderin talossa, saat kassalta monisteen, jonka avulla voit opastuksen lomassa etsiä ihmisten liikkumiseen ja yhteydenpitoon liittyviä esineitä talon huoneista!

11.3.2023 Palanderin talon Talvirieha! Maksuton koko perheen tapahtuma Palanderin talossa ja piha-alueella klo 12–16. Linnankadulle tehdään pulkkamäki mäenlaskua varten. Pihalla monenlaista puuhaa, kuten ongintaa. Kaverikoiria saa rapsuttaa klo 12–14. Willa Vasken pitämä Latukahvila avoinna koko tapahtuman ajan. Lisätietoja Palanderin talon Talviriehasta täältä. Tervetuloa!

Palanderin talo on avoinna normaalisti hiihtolomaviikoilla la–su 12–16, Linnakatu 16, 13100 Hämeenlinna.

Sibeliuksen syntymäkodissa tutustutaan säveltäjämestari Jean Sibeliuksen nuoruusvuosiin Hämeenlinnassa. Talvilomien aikaan Sibeliuksen syntymäkodissa askarrellaan kortteja, joiden väritettävät sabluunakuviot ovat saaneet inspiraationsa Jean Sibeliuksen musiikista ja luonnosta.

Sibeliuksen syntymäkoti avoinna normaalisti ti–su 12–16, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna.

Tervetuloa kohteisiimme!

Lapsi talvivaatteissa juuri istumassa liukurin pälle lumisella alustalla.
Kuva HäKM Annaliina Granqvist