Riemu & kapina – Lippu & viiri -paja

Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, jota vietetään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin hyväksi. Pride-kulkueessa mielenilmaukset ovat yhtä tärkeässä roolissa kuin iloinen juhlintakin.

Vuoden 2023 teema onkin Joy and riot eli Riemu ja kapina.

Helsinki Pride kuvailee teemaa näin:

”Riemu tuo esiin iloa ja ylpeyttä sateenkaari-identiteetistämme ja yhteisömme moninaisuudesta. Riemu toimii ylpeyden tavoin vastavoimana vihalle, epäoikeudenmukaisuudelle ja kaikelle syrjinnälle – myös sisäistetylle. Kapina kuvastaa oikeuttamme olla olemassa tehden samalla kunniaa Pride-liikkeen historialle ja sen juurille. Vuoden 2023 Helsinki Pride -tapahtuma tulee olemaan äänekäs ja näkyvä. Nostamme Riemu ja kapina -teemaa esiin laajasti sisällöissämme ja ohjelmassamme, jossa keskiöön nostetaan sateenkaariaktivisteja ja -taiteilijoita. Emme piiloudu tai vaikene, vaan vaalimme ylpeydellä moninaisuuttamme ja peräänkuulutamme ihmisoikeuksia ja niiden kunnioitusta meille kaikille, myös lapsille ja nuorille.”

Lue lisää: https://pride.fi/helsinki-pride-2023/

Tukea ja neuvontaa: Tukea & neuvoa – Helsinki Pride & SINUIKSI – tuki- ja neuvontapalvelu

Pride-kulkueita järjestetään ympäri maailmaa, muistetaan historiaa ja juhlitaan ylpeinä. Kenties tunnetuimpia symboleita on sateenkaarenvärinen lippu.

Hämeenlinnan kaupunginmuseo osallistuu tärkeään juhlaan järjestämällä Lippu ja viiri -pajan 27.6-1.7. Valmistaudutaan yhdessä kulkueisiin, muistamiseen ja juhlaan tärkeällä viikolla.

Paja sijaitsee museon aukioloaikoina Museo Skogsterin alakerrassa. Tapahtuma on ilmainen!

Lämpimästi tervetuloa!