Hattelmalanharjun näkötorni

Hattelmalanharju on valtakunnallisesti tunnettu harju, jonka laelta on ollut erinomaiset näkymät lähimaastoon ja Hämeenlinnan kaupunkiin. Harju on tunnettu myös Vänrikki Stoolin tarinoista. Paikalla oleva näkötorni rakennettiin harjun kruunuksi ja näköalaa ihastelevien tukikohdaksi 1930-luvulla. Komeaa näköalaa on ihailtu paikalta varmasti jo vuosisatoja aiemminkin ja paikalla on ollut ennen nykyistä tornia puusta valmistettu edeltäjä. Nykyisin näkymää kaupunkiin heikentää paikalle kasvanut kasvillisuus, vaikka sitä onkin aika ajoin poistettu. Harjulla ja sen lähistöllä on runsaasti myös muita kulttuuriperintökohteita. Alue kuuluu Natura-ohjelmaan ja muodostaa maisemallisesti arvokkaan harju- ja lehtokokonaisuuden, jossa kasvaa runsaasti muun muassa pähkinäpensasta. Kuvassa Sulo-koira tutustumassa näköalatorniin pilvipoutaisena päivänä. Olipas joku jättänyt kohteelle "You are a beatiful soul" taulunkin

Hattelmalanharju on valtakunnallisesti tunnettu harju, jonka laelta on ollut erinomaiset näkymät lähimaastoon ja Hämeenlinnan kaupunkiin. Harju on tunnettu myös Vänrikki Stoolin tarinoista. Paikalla oleva näkötorni rakennettiin harjun kruunuksi ja näköalaa ihastelevien tukikohdaksi 1930-luvulla. Komeaa näköalaa on ihailtu paikalta varmasti jo vuosisatoja aiemminkin ja paikalla on ollut ennen nykyistä tornia puusta valmistettu edeltäjä. Nykyisin näkymää kaupunkiin heikentää paikalle kasvanut kasvillisuus, vaikka sitä onkin aika ajoin poistettu.
Harjulla ja sen lähistöllä on runsaasti myös muita kulttuuriperintökohteita. Alue kuuluu Natura-ohjelmaan ja muodostaa maisemallisesti arvokkaan harju- ja lehtokokonaisuuden, jossa kasvaa runsaasti muun muassa pähkinäpensasta.