Museo Skogsterin Taiteiden yö

Hämeenlinnassa vietetään Taiteiden yötä perjantaina 25.8.2023. Museo Skogsterin Taiteiden yössä saatat joutua heittämään tutkimusmatkailijan hatun päähän tai päästämään sisäisen Jane Fondasi valloilleen. Museo tarjoaa ainutlaatuisen illan yhdistämällä musiikkia, mielenkiintoisia esineitä eri vuosikymmeniltä ja -sadoilta sekä keskustelua kulttuurista ja museon tulevaisuudesta.

Taiteiden yö luo kaupungin kulttuurin näyttämöksi – mitä otollisin aika keskustella sen tulevaisuudesta. Järjestämme Taiteiden yönä Svengaava 60-luku näyttelyssä klo 16:30 keskustelutilaisuuden museon tulevaisuudennäkymistä. Keskustelua moderoi museokehityksen asiantuntija Timo Kukko. Keskusteluun kutsutaan kaikki hämeenlinnalaiset!

Yläkerrassa Museo Skogster svengaa täydellä voimalla. Svengaava 60-luku -näyttely vie sinut takaisin aikaan, jolloin rautalanka soi ja kampaukset olivat korkeimmillaan. Näyttelyssä jumpataan kepeästi ja ripeästi (n. 20 min, max. 15 hlöä kerrallaan) 60-luvun suomihittien tahdissa klo 18.30, 19.30, 20.30 ja 21.30. Tule heittäytymään vielä kerran menneiden vuosikymmenten rytmien vietäväksi!

Taiteiden yönä myös kaupunginmuseo juhlistaa 111-vuotista taivaltaan. Viimeistä viikonloppua auki olevan Museo111-näyttelyn esineiden takaa löytyy mitä mielenkiintoisimpia tarinoita. Näyttelyyn järjestetään vartin mittaisia esittelypyrähdyksiä tasatunnein klo 18, 19, 20 ja 21. Lähtö opastuksille kassalta. Yhdelle kierrokselle mahtuu 15 henkilöä.

Museoon on vapaa pääsy klo 16:30 eteenpäin. Museo on poikkeuksellisesti auki 14–22.

Lisää tietoja museolehtori Annaliina Granqvist, puh. 0408696264, [email protected]