Biljetter för Museum Skogster

10 €Vuxna
7 €Pensionärer och studerande
0 €Barn under 18 år

Biljetter för Palanderska Huset och Sibelius födelsehem

8 €Vuxna
6 €Pensionärer och studerande
0 €Barn under 18 år

Guidningar

På våra museer ordnas guidade visningar, där guiden leder museibesökarna genom utställningen och berättar om besöksmålet, utställningarnas teman och områdets historia. Guidningar ordnas både för grupper och enskilda besökare. Guidningarna erbjuder en möjlighet till en djupare förståelse av utställningens teman samt ett tillfälle för frågor och diskussion.

Museum Skogsters och Sparbanksmuseets guidningar och grupper

Guidningar för grupper bör bokas på förhand, se information nedan. På grund av begränsade utrymmen tar vi i första hand inte emot bokningar samtidigt med guidade visningar. Språken för guidningarna är finska och engelska, övriga språk enligt överenskommelse.

Palanderska husets guidningar och grupper

Guidade visningar för enskilda besökare under vintersäsong varje löradag och söndag kl. 15. (tills 17.3.2024) De här visningar ingår i biljetpris.

Det ryms 10 personer åt gången på den guidade visningen.

Vi rekommenderar grupper att boka sitt besök på förhand, så att vi kan reservera tillräckligt med personal. Se nedan för information om guidningar på engelska och japanska. Förfrågningar och bokningar: [email protected], tfn 03 621 2979

Sibelius födelsehems guidningar och grupper

Guidade visningar på finska  för enskilda besökare lördagar kl 14. Guidningen tar max. 30 minuter och ingår i biljettpriset.

Guidningar för grupper bör bokas på förhand sibeliuksensyntymakoti(at)hameenlinna.fi eller tfn. 03 621 2755. På grund av begränsade utrymmen tar vi i första hand inte emot bokningar samtidigt som den guidade visningen. Språken för guidningarna är finska och engelska, övriga språk enligt överenskommelse.

Guidningar på andra språk (svenska, japanska, tyska)

Under öppettider 100 €,

Utanför öppettiderna 120 €,

gruppens minimistorlek 20 personer, gruppens max. storlek 40 personer, större grupper än det här delas och guidningsavgiften betalas per grupp. Be om information om guidningar för grupper utanför öppettiderna genom att kontakta det museum ni vill besöka per e-post.

Öppettider

Museum Skogster

Museum Skogster och Sparbanksmuseet öppet ti, to-sö 11-17 och ons 11-18

Palanderska huset

Vintersäsongen 1.9.-31.5 lö-sö 12-16

Sommarsäsongen 1.6-31.8 ti-sö 12-16

Vi firar ytterligare jul och påsk i Palanderska huset. Dess datum och öppningstider varierar enligt år.

Till skillnad från våra andra museer har vi öppet även på långfredagen och annandag påsk!

Sibelius födelsehem

Vintersäsongen 1.9-31.5 ti-sö 12-16

Sommarsäsongen 1.6-31.8 ti-sö 11-17

Inträde endast med konsertbiljett under konserterna.

Våra museer är stängda på nyårsdagen, långfredagen, valborg, midsommarafton, midsommardagen, midsommarsöndagen, självständighetsdagen, dagen före julafton, julafton, juldagen och annandag jul.

Hitta våra museum

Alla Tavastehus stadsmuseums besöksmål ligger inom cirka en kilometers radie från varandra, mitt i centrala Tavastehus! Från järnvägsstationen är det en ca 15 minuters promenad och från busstationen en ca 5 minuters promenad till alla våra besöksmål. Museum Skogster, Sibelius födelsehem och Palanderska huset är alla lättillgängliga med cykel, bekanta dig med cykelrutterna eller planera din resa med hjälp av reseguiden.

Palanderska huset Linnankatu 16 13100 Tavastehus

Sibelius födelsehem Hallituskatu 11 13100 Tavastehus

Museum Skogster Raatihuoneenkatu 8 13100 Tavastehus