Kesämatineassa Sibeliuksen laulumusiikin hittejä 19.6.2016

Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineat
19.6.2016 klo 14.00

MiHwa Park-Jakobsson, sopraano
Elvi-Maria Veijonen, mezzosopraano
Ulla Wirtanen, piano

 

SIBkesämatinea 19.6.16. vas. Elvi-Maria Veijonen%2c Ulla Wirtanen%2c MiHwa Park-Jakobsson (Kuva%2c Roosa-Amanda Veijonen)

(vas.) Elvi-Maria Veijonen, Ulla Wirtanen ja MiHwa Park-Jakobsson. Kuva: Roosa-Amanda Veijonen

Sibeliuksen laulumusiikin hittejä

Kesämatineat-sarjan musiikkituokiossa Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 19.6. klo 14 esiintyvät MiHwa Park-Jakobsson (sopraano), Elvi-Maria Veijonen (mezzosopraano) ja Ulla Wirtanen (piano).

Ohjelmassa kuullaan Sibeliuksen vuosisadan vaihteessa säveltämää laulumusiikkia: Vilse op 17:4, Lastu lainehilla op 17:7, Souda, souda sinisorsa (1899), Säv, säv, susa op 36:4, Demanten på marssnön op 36:6, Den första kyssen op 37:1, Var der en dröm? op 37:4 ja Im Feld ein Mädchen singt op 50:3. Matineaohjelmaan valitut laulut ovat myöhäisromanttiseen tyyliin sävellettyjä teoksia, jotka jo ensiesityksistään lähtien ovat kuuluneet Sibeliuksen suosituimpiin yksinlauluihin. Lisäksi kuullaan Eero ja Saimi Järnefeltin hopeahäihin 1915 sävelletty duetto Tanken. Pianisti Ulla Wirtasen tulkitsemana kuullaan pianoteokset: Impromptu op 5:5 sekä Vanhassa kodissa op 74:1 ja Lempeä länsituuli op 74:2.

Sopraano Mihwa Park-Jakobsson on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Hän on esiintynyt laulajana eri kokoonpanoissa sekä orkesterin solistina Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Unkarissa, Virossa ja Venäjällä. Tällä hetkellä hän toimii laulun ja pianonsoiton tuntiopettajana Sibelius-opistossa ja Vanajaveden Opistossa.

Mezzosopraano Elvi-Maria Veijonen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta. Hän on laulanut solistina kirkkomusiikkiteoksissa sekä pitänyt omia soolokonsertteja. Elvi-Maria toimii laulun- ja pianonsoiton opettajana Vanajaveden Opistossa.

Pianisti Ulla Wirtanen on valmistunut pianonsoiton opettajaksi Svenska Yrkeshögskolanista Pietarsaaresta ja jatkanut opintojaan Metropolia Ammattikorkeakoulussa, pääaineenaan cembalon soitto. Vuonna 2015 hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, pääaineenaan cembalo. Liedmusiikkia Ulla on opiskellut Heikki Pellisen, Ilmo Rannan, Kiril Kozlovskyn sekä Christine Bengtssonin johdolla. Tällä hetkellä hän toimii pianonsoiton opettajana Vanajaveden Opistossa, ja on opettanut pianonsoittoa myös Sibelius-opistossa sekä Lounais-Hämeen Musiikkiopistossa Forssassa.

Liput ovelta 10/7/4e. Samalla lipulla on mahdollisuus osallistua matinean jälkeen alkavalle Sibeliuksen syntymäkodin opastetulle kierrokselle.

Kesämatineoiden 5.6.-28.8.2016 ohjelma