Palanderin talo esittelee hämeenlinnalaisen porvarisperheen elämää kaupunkikodissa. Museo sijaitsee Hämeenlinnan keskustan idyllisellä 1800-luvun puutaloalueella.

Museossa pääset ihailemaan pysyvän perusnäyttelyn lisäksi myös vuosittain vaihtuvia kausinäyttelyitä. Palanderin talon joulu ja pääsiäinen tarjoavat tietoa ja tunnelmaa entisajan pyhien vietosta ja perinteistä.

Uusitussa Palanderin talon näyttelyssä pääsee kulkemaan ilman opasta. Paikalla on talon emäntä tai isäntä, tytär, renki tai piika, jolta voi kysyä talon historiasta, esineistä ja entisistä asukkaista.

Ryhmien tulee varata vierailut edelleen etukäteen talvikaudella Museo Skogsterista: [email protected] tai puh. 03 621 2979.

Lipunmyynnin yhteydessä on pieni museokauppa, josta löytyy Palanderin taloon ja Hämeenlinnan historiaan liityviä matkamuistoja, kirjoja ja kortteja. Valikoimasta löytyy myös Työkeskus Sampolassa tehtyjä tuotteita.

Tervetuloa aikamatkalle 1800-luvulle!

Palanderin talon sali. Koristemaalattu puulattia. Vasemmalla suuria huonekasveja, oikealla sohvakalustoa ja kakluuni. Katossa kristallikruunu. Takaseinällä avoimet pariovet.
Kuva HäKM Anna-Kaisa Ek