Museo Skogsterin museokaupan tärkeimmät tuotteryhmät ovat kirjallisuus, postikortit, lahjatavara ja matkamuistot. Valikoimassa suositaan mahdollisimman paljon paikallisia toimittajia.

Palanderin talo tarjoaa vanhan porvariskodin romantiikkaa. Sibeliuksen syntymäkodin museokauppassa on laaja valikoima Jean Sibeliuksen musiikkia sekä Sibelius-aiheista kirjallisuutta ja lahjatavaraa.

Kirjallisuutta

Museokauppojen ja hyvin varustettujen kirjakauppojen lisäksi Hämeenlinnan kaupunginmuseon julkaisemia kirjoja voi tiedustella museon toimistosta: kaupunginmuseo@hameenlinna.fi.

 

Tikattuja

peitteitä Hämeenlinnan kaupunginmuseon kokoelmista
(guilts from the Hämeenlinna City Museum collection)

Inka-Maria Laitila, toim.

hinta 29,00 €

Kustantaja: Hämeenlinnan kaupunginmuseo
Porvoo 2016, 67 s.

Tikattuja esittelee kaupunginmuseon kokoelmien tikatut aarteet edestä ja takaa tikkausmalleineen. Kirja sopii paitsi historiasta kiinnostuneille myös esimerkiksi tilkkutöiden harrastajalle, joka haluaa kokeilla perinteisiä tikkauskuvioita omissa töissään.


 

Fredrika

Inka-Maria Laitila

hinta 33,50 €

Kustantaja: Hämeenlinnan kaupunginmuseo
Porvoo 2015, 152 s.

Kertomus Fredrika Wetterhoffin elämästä ja siitä, kuinka kotiteollisuusopisto sai alkunsa.


 

Onnen avaimet

Petra Heikkilä

hinta 12,50 €

Kustantaja: Hämeenlinnan kaupunginmuseo
Porvoo 2014, 32 s.

Petra Heikkilän ja Vankilamuseon yhteistyössä tekemän kuvakirjan pääosassa Vallu Vankilarotta tarjoilee onnen avaimia eli hienovaraisia vihjeitä hyvään käytöksen. Saatavilla myös kirjan kuvitukseen perustuva postikorttisarja ja heijastin.

 


Hämeenlinnan historia

Ensimmäisestä mailmansodasta 2000-luvulle

Ilkka Teerijoki

hinta 40,00 €

Kustantaja: Hämeenlinnan kaupunki
Kuopio 2014, 696 s.

Teos kertoo kaupungin viimeisimmän sadan vuoden tapahtumat monipuolisesti ja helppotajuisesti. Tekstiä täydentää runsas kuvitus, josta suurta osaa ei ole aiemmin julkaistu.