Museokaupan tuotteita. Kirja, laukku, postikortti, kyniä, muistikirja ja Hämeenlinna -kukkaro.

Museokaupoistamme löydät tuliaiset ja lahjatuotteet! Pyrimme valitsemaan myyntiin paikallisia tuotteita, käsitöitä sekä ekologisia ja eettisesti valmistettuja tuotteita. Meillä on laaja valikoima kirjallisuutta ja postikortteja. 

Museokauppatuotteet vaihtelevat näyttelyiden teemojen ja sesongin mukaan. Joulun aikaan museokaupoistamme saa vanhan ajan joulukortteja, joulukalentereita ja paperikoristeita. 

Museo Skogsterin museokaupasta saa muun muassa Hämeenlinna-aiheisia tuotteita, paikallisia käsitöitä sekä Työkeskus Sampolan tuotteita. Sampolassa uusiokäytetään muun muassa Hämeenlinnan kaupunginmuseon näyttelybanderollit ja niistä valmistetaan laukkuja. 

Palanderin talon pienessä museokaupassa myymme postikortteja, kaupungin historiasta kertovaa kirjallisuutta sekä käsityönä valmistettuja saippuoita ja Sampolan harjoja. Riisinjuuresta valmistetut patapesimet ovat säilyneet samankaltaisina jo sata vuotta.

Sibeliuksen syntymäkodin museokaupassa on laaja valikoima Jean Sibeliuksen musiikkia sekä Sibelius-aiheista kirjallisuutta, postikortteja ja lahjatavaraa.

Postikortit

Museokauppamme kehuttuun postikorttivalikoimaan kuuluu mm. museon omista valokuvista teetettyjä postikortteja sekä Korttien talon tuotteita. Pyrimme myös hankkimaan valikoimiimme vaihtuvien näyttelyidemme teemoihin sopivia postikortteja. Korttivalikoimaamme päivitetään sesongin mukaan: esimerkiksi joulun alla korttihyllyihimme ilmestyvät vanhan ajan joulukorttien uusintapainokset.

 

 

 

 

 

 

Paikalliset erikoisuudet

Matkamuistoja Hämeenlinnasta: kahvia, suklaata, teetä, t-paita, sukat, kirja

Museo Skogsterin kaupassa on hyvä valikoima matkamuistoiksi tai tuliaisiksi sopivia tuotteita, kuten erilaisia Hämeenlinna-tuotteita. Erityisesti Museo Skogsterin tuotevalikoimassa pyrimme suosimaan paikallisuutta.

Museokaupassamme voit tehdä myös täysin uniikkeja kierrätyslöytöjä: menneiden näyttelyidemme seinä- ja mainoskankaat ovat taipuneet Työkeskus Sampolan väen taitavissa käsissä kasseiksi. Museokauppaostostesi suojaksi saatat myös saada vanhoista näyttelyesitteistä tehdyn paperipussin.

Museo Skogsterin ja Palanderin talon museokaupasta löytyy Luomu- ja herkkukauppa Inkiväärin Hämeenlinna kahvi, tee ja suklaa sekä Anna Haimilan suunnittelemat Hämeenlinna-t-paidat.

Kirjat

Museokaupan kirjoja

Museo Skogsterin kaupan kirjahylly on pullollaan paikallishistoriaan ja esillä olevan vaihtuvan näyttelyn teemaan liittyvää kirjallisuutta. Lisäksi myynnissä on museon omia julkaisuja ja lapsille sopivaa historia- ja museoaiheista kirjallisuutta. Hämeenlinna-seuran julkaisuja löydät myös meiltä.

Palanderin talossa on myynnissä Hämeenlinnan historiaan liittyvää kirjallisuutta.

Sibeliuksen syntymäkodin museokauppaan on valitty Sibeliukseen liittyvää kirjallisuutta.

Ajankohtaiset tuotteet

Pyrykääkän valmistamia, kukkien ja elefanttien muotoisia puisia värikkäitä korvakoruja pinkillä alustalla.
Pyrykääkän korvakoruja museokaupassaKuva: HäKM

Svengaava 60-luku toi Museo Skogsterin museokauppaan muun muassa hämeenlinnalaisen Pyrykääkän tuotteet!