Museo Skogsterin museokaupan tärkeimmät tuoteryhmät ovat kirjallisuus, postikortit, lahjatavara ja matkamuistot. Museokauppatuotteet vaihtelevat vaihtuvan näyttelyn teeman ja sesongin mukaan. Joulun aikaan Skogsterin museokaupasta on esimerkiksi saatavilla ihastuttavia vanhan ajan joulukortteja, joulukalentereita ja paperikoristeita. Suosimme museokaupassamme paikallisia tuotteita.

Museo Skogsterin museokaupan yhteydessä on kaupunkilaisille ja museovieraille tarkoitettu oleskelutila, jonka sohvalle voi istahtaa lukemaan päivän lehden, juomaan kupin kahvia tai tutustumaan museon käsikirjaston kirjallisuuteen.

Palanderin talon pienessä museokaupassa on hyvä postikorttivalikoima ja mm. kaupungin historiaan liittyvää kirjallisuutta. Sibeliuksen syntymäkodin museokaupassa on laaja valikoima Jean Sibeliuksen musiikkia sekä Sibelius-aiheista kirjallisuutta, postikortteja ja lahjatavaraa.

Tuotteita

 

Postikortit

Museokauppamme kehuttuun postikorttivalikoimaan kuuluu mm. museon omista valokuvista teetettyjä postikortteja sekä Korttien talon tuotteita. Pyrimme myös hankkimaan valikoimiimme vaihtuvien näyttelyidemme teemoihin sopivia postikortteja. Korttivalikoimaamme päivitetään sesongin mukaan: esimerkiksi joulun alla korttihyllyihimme ilmestyvät vanhan ajan joulukorttien uusintapainokset.

 

 

 

 

 

 


 

Paikalliset erikoisuudet

Skogsterin museokaupassa on hyvä valikoima matkamuistoiksi tai tuliaisiksi sopivia tuotteita, kuten Hämeenlinna-aiheisia paitoja, sukkia, villasukkia ja tulitikkurasioita, omien museokohteidemme jääkaappimagneetteja sekä Finland-teemaisia laukkuja, pipoja, hanskoja ja lippalakkeja. Meillä on myynnissä myös paikallisten yritysten tuotteita, kuten Havukan kuusenpihkavoiteita ja Jaana Huhtanen Designin sukkia. Museokaupassamme voit tehdä myös täysin uniikkeja kierrätyslöytöjä: menneiden näyttelyidemme seinä- ja mainoskankaat ovat taipuneet Työkeskus Sampolan väen taitavissa käsissä kasseiksi. Museokauppaostostesi suojaksi saatat myös saada vanhoista näyttelyesitteistä tehdyn paperipussin.

 

 

 

 


 

Kirjat

Skogsterin museokaupan kirjahylly on pullollaan paikallishistoriaan ja esillä olevan vaihtuvan näyttelyn teemaan liittyvää kirjallisuutta. Lisäksi myynnissä on museon omia julkaisuja ja lapsille sopivaa historia- ja museoaiheista kirjallisuutta.