Museokaupan tuotteita. Kirja, laukku, postikortti, kyniä, muistikirja ja Hämeenlinna -kukkaro.

Museokaupoistamme löydät tuliaiset ja lahjatuotteet! Pyrimme valitsemaan myyntiin paikallisia tuotteita, käsitöitä sekä ekologisia ja eettisesti valmistettuja tuotteita. Meillä on laaja valikoima kirjallisuutta ja postikortteja. 

Museokauppatuotteet vaihtelevat näyttelyiden teemojen ja sesongin mukaan. Joulun aikaan museokaupoistamme saa vanhan ajan joulukortteja, joulukalentereita ja paperikoristeita. 

Museo Skogsterin museokaupasta saa muun muassa Hämeenlinna-aiheisia tuotteita, paikallisia käsitöitä sekä Työkeskus Sampolan tuotteita. Sampolassa uusiokäytetään muun muassa Hämeenlinnan kaupunginmuseon näyttelybanderollit ja niistä valmistetaan laukkuja. Ennen kaikki ei ollut paremmin -näyttelyn tuotteet liittyvät muun muassa kosmetiikkaan, kodin puhdistukseen ja ekologisuuteen. 

Palanderin talon pienessä museokaupassa myymme postikortteja, kaupungin historiasta kertovaa kirjallisuutta sekä käsityönä valmistettuja saippuoita ja Sampolan harjoja. Riisinjuuresta valmistetut patapesimet ovat säilyneet samankaltaisina jo sata vuotta.

Sibeliuksen syntymäkodin museokaupassa on laaja valikoima Jean Sibeliuksen musiikkia sekä Sibelius-aiheista kirjallisuutta, postikortteja ja lahjatavaraa.

Postikortit

Museokauppamme kehuttuun postikorttivalikoimaan kuuluu mm. museon omista valokuvista teetettyjä postikortteja sekä Korttien talon tuotteita. Pyrimme myös hankkimaan valikoimiimme vaihtuvien näyttelyidemme teemoihin sopivia postikortteja. Korttivalikoimaamme päivitetään sesongin mukaan: esimerkiksi joulun alla korttihyllyihimme ilmestyvät vanhan ajan joulukorttien uusintapainokset.

 

 

 

 

 

 

Paikalliset erikoisuudet

Matkamuistoja Hämeenlinnasta: kahvia, suklaata, teetä, t-paita, sukat, kirja

Museo Skogsterin kaupassa on hyvä valikoima matkamuistoiksi tai tuliaisiksi sopivia tuotteita, kuten erilaisa Hämeenlinna-paitoja, -sukkia, -villasukkia ja -tulitikkurasioita, omien museokohteidemme jääkaappimagneetteja sekä Finland-teemaisia laukkuja, pipoja, hanskoja ja lippalakkeja.

Myymme paikallisten yritysten tuotteita, kuten Havukan kuusenpihkavoiteita ja Jaana Huhtanen Designin sukkia. Museokaupassamme voit tehdä myös täysin uniikkeja kierrätyslöytöjä: menneiden näyttelyidemme seinä- ja mainoskankaat ovat taipuneet Työkeskus Sampolan väen taitavissa käsissä kasseiksi. Museokauppaostostesi suojaksi saatat myös saada vanhoista näyttelyesitteistä tehdyn paperipussin.

Museo Skogsterin ja Palanderin talon museokaupasta löytyy myös Luomu- ja herkkukauppa Inkiväärin Hämeenlinna kahvi, tee ja suklaa.

Kirjat

Museokaupan kirjoja

Museo Skogsterin kaupan kirjahylly on pullollaan paikallishistoriaan ja esillä olevan vaihtuvan näyttelyn teemaan liittyvää kirjallisuutta. Lisäksi myynnissä on museon omia julkaisuja ja lapsille sopivaa historia- ja museoaiheista kirjallisuutta.

Palanderin talossa on myynnissä Hämeenlinnan historiaan liittyvää kirjallisuutta.

Sibeliuksen syntymäkodin museokauppaan on valitty Sibeliukseen liittyvää kirjallisuutta.

Ekologiset tuotteet

”Ennen kaikki ei ollut paremmin” -näyttelyn innoittamana myymme myös ekologisia, käsintehtyjä saippuoita ja pesuaineita. Käsisaippuoita, shampoita, tiskiaineita, yleispesuainetta sekä hiustenhoitoaineita meille toimittavat muun muassa Elsan ekopaja ja Ecokoti.

Iittalalaisen Havukan kuusenpihka-salvoja ja saippuoita löytyy niin Museo Skogsterin kuin Palanderin talon museokaupoista. Elsan Ekopajan siivoussaippuat, joita voi käyttää kaikkeen kodin siivoukseen löytyvät myös molemmista museokaupoista. Skogsterin museokaupasta voi ostaa kokeilueriä Ecokodin myrkyttömiä konetiskitabletteja. Konetiskitabletit myydään huuhtelukirkasteen kanssa yhteishintaan 10 euroa.