Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibelius (1865–1957) syntyi ja eli elämänsä 20 ensimmäistä vuotta Hämeenlinnassa. Maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisessa museossa pääsee tutustumaan nuoren Jannen elämään.

Sibeliuksen syntymäkoti valmistui 1834 ja on toiminut tärkeänä museokohteena vuodesta 1965-lähtien. Museossa esillä oleva kokoelma käsittää kalusteita, asiakirjoja, valokuvia ja pienesineitä, jotka antavat arvokasta tietoa Jean Sibeliuksen poikavuosista sekä aikakauden Hämeenlinnan elämästä. Museo on tärkeä osa Hämeenlinnan kulttuuriperintöä ja tarjoaa arvokasta tietoa niin säveltäjästä kuin aikakauden historiastakin.

Sibeliuksen syntymäkodissa on perusnäyttelyn lisäksi pieni museokauppa, jossa myydään Sibeliukseen liittyviä kirjoja, postikortteja, koruja ja matkamuistoja.

Museossa järjestetään monenlaisia tapahtumia. Säännöllisesti järjestettävien kamarikonserttien aikaan emme ota sisään muita museovieraita kuin konserttia kuuntelemaan tulleet.

Jean Sibelius syntyi tässä huoneessa. Hienot kuviolliset tapetit pukevat tummasti sisustettua huonetta.
Kuva Henna Välimäki 2023 HäKM, Sibeliuksen syntymäkoti

Yleisöopastukset näyttelyyn lauantaisin klo 14. Esittely kestää korkeintaan 30 minuuttia ja kuuluu pääsylipun hintaan. Huomaattehan, että esittelyn aikana emme valitettavasti voi ottaa uusia asiakkaita sisälle. Tarkista museon aukioloajat täältä. Museo ei ole esteetön.

Tervetuloa kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen syntymäkotiin!