Kesämatinea su 3.7.2016

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineat
su 3.7.2016 klo 14.00

Liisa Hytti, huilu & laulu
Iina Sihvonen, viulu & laulu
Veera Tapanainen, viulu & laulu
Dóra Lukács, piano, viulu & laulu

Veera Tapanainen_Dóra Lukács_Liisa Hytt_Iina Sihvonen (kuva_Arttu Kukkonen ja Iina Sihvonen)

(ylhäältä vas.) Veera Tapanainen, Dóra Lukács, Liisa Hytti ja Iina Sihvonen (kuva: Arttu Kukkonen ja Iina Sihvonen)

Sunnuntain kesämatinea on pieni musiikkinäytelmä

Kesämatineat-sarjan musiikkituokiossa Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 3.7. klo 14 musisoivat Liisa Hytti (huilu & laulu), Iina Sihvonen (viulu & laulu), Veera Tapanainen (viulu & laulu) ja Dóra Lukács (piano, viulu & laulu).

Kesämatineassa kuullaan Sibeliuksen musiikkia uudella ja raikkaalla otteella: kuoroteoksia neljällä naisäänellä, musiikkia pianolla, kolmella viululla ja huilulla. Teatterimuusikoiden ja musiikinohjaajan käsissä matinea on pieni musiikkinäytelmä. Ohjelmassa on Sibeliuksen teoksia muusikoiden omina sovituksina ja erilaisina esiintyjäkokoonpanoina, muun muassa Vesipisaroita, Souda, souda sinisorsa (1899), Sydämeni laulu op 18:6, Nocturne op 51:3, Kuusi op 75:5, Romance op 78:2, lauluja Kukka – sarjasta op 88 ja Andante festivo op 117.

Iina Sihvonen on Hämeenlinnan Sibelius-opiston kasvatti, joka aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana. Tällä hetkellä hän asuu Tampereella ja valmistuu ensi jouluna TAMK:sta musiikkipedagogiksi. Opiskeluvuosina Iina on tehnyt jatkuvasti töitä: teatteria ja musikaalia Hämeenlinnan teatterissa, musiikinperusteiden opettajan työtä Valkeakosken musiikkiopistossa ja lukuisia esiintymisiä erilaisissa kokoonpanoissa.

Veera Tapanainen aloitti musiikkiopinnot Sibelius-opistossa Hämeenlinnassa instrumenttinaan viulu. Tällä hetkellä hän opiskelee TAMK:ssa teatteri- ja musiikkidraama – linjalla pääaineenaan laulu. Oppia teatterityöhön on kertynyt myös Lahden kansanopiston teatterikoulutuksesta. ”Koulun myötä olen päässyt tekemään upeita produktioita ja käyttämään monipuolisesti osaamistani musiikin, teatterin ja tanssin parissa.” Parhaillaan Veera on työharjoittelussa Tampereen Työväen Teatterissa, musiikkinäytelmässä Kilpakosijat.

Dóra Lukács on syntynyt unkarilaiseen muusikkoperheeseen. Hän aloitti viulu- ja piano-opinnot Panula-opistossa Kauhajoella. Pianonsoittajana hän on osallistunut Seppo Saloviuksen ja Liisa Pohjolan mestarikursseille, sekä opiskellut Budapestin konservatoriossa Judit Kékesin johdolla. Dóra on voittanut kahdesti Lakeus Soi -pianokilpailuissa, ensin 11–13-vuotiaiden sarjassa ja myöhemmin yli 16-vuotiaiden sarjassa. Tällä hetkellä hän opiskelee TAMK:ssa teatteri- ja musiikkidraama – linjalla pääaineena piano. Dóra on toiminut säestäjänä sekä klassisen että kevyen musiikin kokoonpanoissa ja viulistina erilaisissa kevyen musiikin kokoonpanoissa. Tulevana syksynä hän aloittaa pop-jazz – viuluopinnot PMO:ssa.

Liisa Hytti on joensuulaislähtöinen, tamperelaistunut, teatterimuusikko, joka on valmistunut Joensuun konservatoriosta muusikoksi pääaineena huilu. Tällä hetkellä hän opiskelee TAMK:ssa teatteri- ja musiikkidraama – linjalla pääaineena laulu. ”Näyttelemisen aloitin lapsena harrastajateatterissa, josta lukion jälkeen siirryin opiskelemaan näyttelijäntyötä kansanopistoon ja viimevuosina olen ollut niin Tampereen Ylioppilasteatterin kuin Tampereen Työväen Teatterinkin lavoilla.”

Liput ovelta 10/7/4e. Samalla lipulla on mahdollisuus osallistua matinean jälkeen alkavalle Sibeliuksen syntymäkodin opastetulle kierrokselle.

Kesämatineoiden 5.6.-28.8.2016 ohjelma