Kesämatinea su 17.7.2016

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineat
17.7.2016 klo 14.00

Elias Husgafvel, viulu
Marleena Anttila, sello
Ulla Wirtanen, piano

(vas.) Ulla Wirtanen, Marleena Anttila, Elias Husgafvel
(vas.) Ulla Wirtanen, Marleena Anttila, Elias Husgafvel (kuva: Wirtanen – Saarela – Kuvaverkko – Lindstedt)

Kesämatineassa Sibeliuksen viulu- ja sellomusiikin helmiä

Kesämatineat -sarjan musiikkituokiossa Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 17.7. klo 14 soittavat Elias Husgafvel (viulu), Marleena Anttila (sello) ja Ulla Wirtanen (piano).

Sibelius-opiston nuorten muusikoiden tulkitsemana kuullaan Sibeliuksen viulu- ja sellomusiikin helmiä 1900-luvun alkukymmeniltä. Ohjelmassa ovat muun muassa Impromptu op 78:1, Romance op 78:2, Tanz-idylle op 79:5, Valse op 81:3 ja Rondino op 81:2.  Neljä lyyristä kappaletta pianolle op 74 – sarjasta kuullaan Ulla Wirtasen tulkitsemana osat Paimenlaulu op 74:1, Lempeä länsituuli op 74:2 ja Vanhassa kodissa op 74:4. Muusikoiden yhteisnumerona soi Valse Triste op 44.

Viulisti Elias Husgafvel (16) aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Hattulan musiikkikoulussa opettajanaan Panu-Ilari Mikkola. Hän sai keväällä 2014 musiikin perustason päättötodistuksen Sibelius-opistosta, jossa hän on opiskellut viulunsoittoa Teija Laitilan johdolla vuosina 2013–15. Tällä hetkellä Elias asuu Helsingissä ja opiskelee viulunsoittoa yksityisesti opettajanaan Emilia Karjunen.

Sellisti Marleena Anttila (18) on opiskellut Sibelius-opistossa 12 vuoden ajan opettajanaan Matti Vuoristo. Keväällä 2016 hän suoritti sellon D-tason tutkinnon. ”Kuluneiden opintovuosien vuosien varrelle on mahtunut soittoa niin orkesterissa kuin selloryhmissä ja kvartetissa.”

Pianisti Ulla Wirtanen on valmistunut pianonsoiton opettajaksi Svenska Yrkeshögskolanista Pietarsaaresta ja jatkanut opintojaan Metropolia Ammattikorkeakoulussa, pääaineenaan cembalon soitto. Vuonna 2015 hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, pääaineenaan cembalo. Liedmusiikkia Ulla on opiskellut Heikki Pellisen, Ilmo Rannan, Kiril Kozlovskyn sekä Christine Bengtssonin johdolla. Tällä hetkellä hän toimii pianonsoiton opettajana Vanajaveden Opistossa, ja on opettanut pianonsoittoa myös Sibelius-opistossa sekä Lounais-Hämeen Musiikkiopistossa Forssassa.

Liput ovelta 10/7/4e. Samalla lipulla on mahdollisuus osallistua matinean jälkeen alkavalle Sibeliuksen syntymäkodin opastetulle kierrokselle.

Kesämatineoiden 5.6.-28.8.2016 ohjelma