Kesämatinea su 24.7.2016

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineat

24.7.2016 klo 14.00

Fanni Palmanto, sopraano

Emilia Savola, sopraano

Alina Egorova, piano

ylh.vas. Fanni Palmanto, Alina Egorova, Emilia Savola (kuva: Palmanto - Egorov - Savola)

ylh.vas. Fanni Palmanto, Alina Egorova, Emilia Savola (kuva: Palmanto-Egorov-Savola)

Kesämatineassa romantiikan väriloistoa ja kukka-aiheita

Kesämatineat -sarjan musiikkituokiossa Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 24.7. klo 14 esiintyvät Fanni Palmanto (sopraano), Emilia Savola (sopraano) ja Alina Egorova (piano).

Sunnuntain matineassa kuullaan ensiesityksistään lähtien suosituimpiin kuuluvia säveltäjämestarin lauluja, muun muassa Souda souda sinisorsa (1899), Våren flyktar hastigt op 13:4, Lastu lainehilla op 17:7, Svarta rosor op 36:1, Bollspelet vid Trianon op 36:3, Säf, Säf, Susa op 36:4, Lasse liten op 37:2 sekä Kukkasarjan op 88 laulut Blåsippan, Vitsippan ja Sippan. Alina Egorovan tulkitsemana kuullaan Kukkasarja op 85 pianolle.

Sopraano Emilia Savola (23) on opiskellut laulua Sibelius-opistossa kuuden vuoden ajan. ”Olen laulanut pienestä asti niin yksin kuin kuoroissakin ja saan laulamalla itsestäni uusia puolia esiin. Musiikki on aina ollut lähellä sydäntäni ja se onkin minulle energianlähde, jolla työstän ilon sekä surun aiheet.” Keväällä 2016 hän sai musiikin perustason päättötodistuksen ja hänen suunnitelmanaan on jatkaa musiikkiopistotason opintoihin.

Sopraano Fanni Palmanto (18) on opiskellut laulua Sibelius-opistossa kahden vuoden ajan. ”Musiikki on aina ollut tärkeä osa elämääni ja tavoittelen musiikista myös ammattia tulevaisuudessa.” Laulutuntien lisäksi hän laulaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nuorisokuorossa kuudetta vuotta. Tulevan lukuvuoden tavoitteisiin kuuluu laulun perustason tutkinnon suorittaminen.

Pianisti Alina Egorova opiskelee Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin koulutusohjelmassa.

Liput ovelta 10/7/4e. Samalla lipulla on mahdollisuus osallistua matinean jälkeen alkavalle Sibeliuksen syntymäkodin opastetulle kierrokselle.

Kesämatineoiden 5.6.-28.8.2016 ohjelma