Kesämatinea 31.7.2016

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineat

31.7.2016 klo 14.00

sibelius07rajattu_300
Nuori Sibelius

 

TRIO LOWISA:

Aino Tiala

viulu

Opriina Opas

sello

Annele Heikkilä

piano

 

 

Sibelius-kesämatineassa nuoren Jannen kamarimusiikkia

Kesämatineat -sarjan musiikkituokiossa Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 31.7. klo 14 esiintyy Trio Lowisa; Aino Tiala (viulu), Opriina Opas (sello) ja Annele Heikkilä (piano).

Vuonna 2013 alkunsa saanut Trio Lowisa koostuu kolmesta Sibelius-opiston kasvatista. Trio sai lopulta tänä keväänä nimensä Sibeliuksen pianotrion ”Loviisa” mukaan. Loviisa-trion (1888) toinen osa olikin trion ensimmäinen yhteinen projekti, ja sunnuntain matineassa Trio Lowisa esittää teoksen kaikki kolme osaa. Lisäksi matineassa kuullaan Sibeliuksen Vesipisaroita ja trio-sovitus pianokappaleesta Souvenir op 99:3.

Aino Tiala on 19-vuotias ylioppilas, joka aloitti viuluopinnot 11 vuotta sitten Sibelius-opistossa. Syksyllä soitot jatkuvat Pirkanmaan musiikkiopistossa Tampereella. Aino soittaa viulun lisäksi myös alttoviulua.

Annele Heikkilä on 18-vuotias ylioppilas, joka on soittanut pianoa ja urkuja Vanajaveden opistossa ja Sibelius-opistossa 11 vuotta. Annele aloittaa syksyllä fysiikan opinnot Upsalassa, mutta musiikki on varmasti jatkossakin tärkeä osa hänen elämäänsä.

Opriina Opas on 20-vuotias Sibelius-opiston kasvatti. Hän on soittanut selloa 14 vuotta ja ollut vuosien varrella mukana useissa eri kamarimusiikkikokoonpanoissa. Opriina on opiskellut Sibelius-opistossa myös laulua. Hän jatkaa musiikkiharrastustaan nyt satunnaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa sekä muissa yhtyeissä aina tilaisuuden tullen.

Liput ovelta 10/7/4e. Samalla lipulla on mahdollisuus osallistua matinean jälkeen alkavalle Sibeliuksen syntymäkodin opastetulle kierrokselle.

Kesämatineoiden 5.6.-28.8.2016 ohjelma