Kesämatinea su 7.8.2016

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineat

7.8.2016 klo 14.00

Piia Rytkönen, sopraano

Elias Koivisto, viulu

Juuli Vaulasvirta, piano

Piia Rytkönen (vas.), Juuli Vaulasvirta ja Elias Koivisto (kuva: Piia Rytkönen)
Piia Rytkönen (vas.), Juuli Vaulasvirta ja Elias Koivisto (kuva: Piia Rytkönen)

 

Sunnuntaimatineassa Sibeliuksen laulu- ja viulumusiikin helmiä

Kesämatineat -sarjan musiikkituokiossa Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 7.8. klo 14 esiintyvät Piia Rytkönen (sopraano), Elias Koivisto (viulu) ja Juuli Vaulasvirta (piano).

Sunnuntain matineassa kuullaan Sibeliuksen viulu- ja laulumusiikin helmiä. Ohjelmassa ovat muun muassa viulusävellykset Valse Triste op. 44, Romance op. 78:2, Valse op. 81:3 ja Novellette op. 102:1 sekä laulut Illalle op. 17:6, Lastu lainehilla op. 17:7, Men min fågel märks dock icke op. 36:2, Den första kyssen op. 37:1 ja Im Feld ein Mädchen singt op. 50:3.

Sopraano Piia Rytkönen aloitti ammatilliset lauluopintonsa 2009 Kuopion konservatoriossa.  Vuoden 2012–2013  hän opiskeli Enschedessä Alankomaissa ArtEZ konservatoriossa ja tällä hetkellä hän suorittaa Tampereen ammattikorkeakoulun esittävän säveltaiteen linjaa opettajanaan Petri Antikainen. Vuonna 2015 Piia saavutti Heekin laulukilpailussa Saksassa 3. sijan sekä finaalipaikan Timo Mustakallio laulukilpailuissa. Piia on uutta musiikkia esittävän Tampering Ensemblen jäsen vuodesta 2015. Piia Rytkösen ja Juuli Vaulasvirran yhteistyö lied-duona alkoi vuonna 2007. Pari on konsertoinut kotimaan lisäksi myös Alankomaissa ja Saksassa. Duo ylsi 2015 Helsinki Lied -kilpailun finaaliin ja palkittiin erikoispalkinnolla.

Viulisti Elias Koivisto on valmistunut Tampereen Konservatorion muusikon koulutusohjelmasta 2013 ja opiskelee tällä hetkellä Tampereen Musiikkiakatemiassa opettajanaan Nikolai Fadeev. Ennen ammattiopintojaan hän opiskeli viulunsoittoa ensin Keravan musiikkiopistossa ja myöhemmin Sibelius-opistossa Hämeenlinnassa. Ammattiopintojensa ohella Elias on opiskellut useilla mestarikursseilla opettajinaan muun muassa Jari Valo, Kreeta-Maria Kentala ja Jan Söderblom sekä soittanut ahkerasti eri orkestereissa kotimaassa ja Euroopassa, muun muassa Atso Almilan, Ari Rasilaisen, Leif Segerstamin ja Santtu-Matias Rouvalin johdolla.

Pianisti Juuli Vaulasvirta on valmistunut Kuopion konservatorion muusikon koulutusohjelmasta 2012. Valmistuttuaan hän jatkoi opintojaan Encheden ArtEZ konservatoriossa Alankomaissa ja Tampereen Ammattikorkeakoulun esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa. Parhaillaan Juuli suorittaa opintojaan siirto-opiskelijana Veronassa Evaristo Dall´Abaco konservatoriossa Adriano Ambrosinin luokalla. Juuli on palkittu Leevi Madetoja -pianokilpailussa 2015 erikoispalkinnolla ja Kuopion pianokilpailussa 2011 hän saavutti 3. sijan. Juulille on mieluisaa soittaa kamarimusiikkia ja uutta musiikkia; hän onkin kantaesittänyt muun muassa Matilda Seppälän, Arttu Sipilän ja Jouni Kurosen teoksia.

Liput ovelta 10/7/4e. Samalla lipulla on mahdollisuus osallistua matinean jälkeen alkavalle Sibeliuksen syntymäkodin opastetulle kierrokselle.

Kesämatineoiden 5.6.-28.8.2016 ohjelma