Kesämatinea su 14.8.2016

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineat

14.8.2016 klo 14.00

Anna Ruohotie, sopraano

Piia-Pauliina Latvala, mezzosopraano

Iina Harjula, piano

 

Anna Ruohotie (vas.), Iina Harjula ja Piia-Pauliina Latvala (kuva: Ruohotie-Kuut-Latvala)
Anna Ruohotie (vas.), Iina Harjula ja Piia-Pauliina Latvala (kuva: Ruohotie-Kuut-Latvala)

Kesämatineassa soivat Sibeliuksen yksinlaulut ja pianomusiikki

Kesämatineat -sarjan musiikkituokiossa Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 14.8. klo 14 esiintyvät Anna Ruohotie (sopraano), Piia-Pauliina Latvala (mezzosopraano) ja Iina Harjula (piano).

Musiikkituokion ohjelmaan on valittu säveltäjämestarin tunnettuja ja myös harvemmin kuultuja yksinlauluja: Sov in! op. 17:2, Fågellek op. 17:3, Lastu lainehilla op. 17:7, Laulu ristilukista op. 27:4, Säf, säf, susa op. 36:4, Den första kyssen op. 37:1, Im Feld ein Mädchen singt op. 50:3, Morgonen op. 90:3, Fågelfängaren op. 90:4 ja En visa JS71. Pianisti Iina Harjulan tulkitsemana kuullaan Impromptu op. 5:1 ja Impromptu op. 5:2.

Anna Ruohotie on 33-vuotias sopraano Tampereelta. Musiikin harrastamisen hän aloitti nuoruudessaan harmonikansoiton ja kevyen laulumusiikin parissa. Klassista laulua hän on opiskellut vuodesta 2006 alkaen Päivi Hirvikosken ohjauksessa: vuoteen 2014 saakka Sibelius-opiston oppilaana ja nykyisin yksityistunneilla valmistellen laulun D-tutkintoa.

Piia-Pauliina Latvala on hämeenlinnalainen mezzosopraano. Hän aloitti lauluopintonsa Päivi Hirvikosken oppilaana kevyellä musiikilla Sibelius-opistossa 2012 ja valmistelee tällä hetkellä perustason päättötutkintoa. Piia-Pauliina on osallistunut erilaisille musiikkikursseille ja opetuspäiville kuuntelu- ja aktiivioppilaana; viimeisimpänä kesän 2016 Joutsenon Taidekesän liedin ja oopperan kurssi Aarne Pelkosen oppilaana. Klassisen musiikin lisäksi Piia-Pauliinan kiinnostuksen kohteena on jazz-laulumusiikki.

Pianisti Iina Harjula esiintyy paljon lied- ja kamarimuusikkona sekä on erityisen viehtynyt Sibeliuksen musiikkiin. Tällä hetkellä Iina toimii Sibelius-opistossa pianonsoiton opettajan, laulajien säestäjänä ja apulaisrehtorina. Musiikin maisteriksi Iina valmistui Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta Ivari Iljan luokalta ja sitä ennen hän opiskeli Metropoliassa Seppo Saloviuksen johdolla. Iinalle läheinen musiikkikaupunki on myös Berliini, jossa hän oli vaihto-opinnoissa 2009 ja myöhemmin 2011 Suomen kulttuurirahaston apurahan avustuksella taiteellista työskentelyä jatkamassa. Iina on myös mukana työryhmässä ja esiintymässä Tuuloksen kesäkonserteissa, joka sai 2016 apurahan Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahastolta.

Liput ovelta 10/7/4e. Samalla lipulla on mahdollisuus osallistua matinean jälkeen alkavalle Sibeliuksen syntymäkodin opastetulle kierrokselle.

Kesämatineoiden 5.6.-28.8.2016 ohjelma