Kesämatinea su 21.8.2016

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineat

21.8.2016 klo 14.00

Trio La Rue:

Susanna Arminen, viulu

Markus Pelli, sello

Virva Garam, piano

Trio La Rue: Susanna Arminen (vas.), Virva Garam ja Markus Pelli (kuva: Heikki Tuuli)
Trio La Rue: Susanna Arminen (vas.), Virva Garam ja Markus Pelli (kuva: Heikki Tuuli)

 

Sibelius-kesämatineassa Trio La Rue

Kesämatineat -sarjan musiikkituokiossa Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 21.8. klo 14 soittaa Trio la Rue; Susanna Arminen (viulu), Markus Pelli (sello), Virva Garam (piano).

Sunnuntain ohjelmassa kuullaan Sibeliuksen Malinconia sellolle ja pianolle op. 20, Polonaise op. 40:10, Humoreski viululle ja pianolle d-molli op. 87:1, Souvenir op. 99:3 sekä Hafträsk-trio JS207.

Trio La Rue syntyi kolmen kamarimusisoinnin intoa pursuavan muusikon toimesta vuonna 2007. Alusta pitäen Trio La Rue on käynyt haasteita kaihtamatta pianotrion kantaohjelmiston järkäleiden, kuten Beethovenin, Brahmsin ja Schubertin triojen kimppuun. Yhtyeen toiminta-ajatuksena on kantaohjelmiston lisäksi esittää ja tilata suomalaisten nykysäveltäjien musiikkia. Viimeksi Trio La Rue kantaesitti Juha T. Koskisen teoksen Wasser im Sande uudessa Kangasala-talossa syyskuussa 2015.

Trio La Rue on konsertoinut laajasti Suomessa. Omien konserttien lisäksi yhtye on esiintynyt viime vuosina Riihimäen kesäkonserteissa, Turun Sibelius-viikoilla, Aino Acktén kamarifestivaalilla ja Sääksmäki Soi!-festivaalilla. Ulkomailla trio on esiintynyt Ruotsissa ja Italiassa. Konsertoituaan Roomassa ja Napolissa lokakuussa 2013 trio sai ylistävät arviot erityisesti Schönbergin Verklärte Nacht-teoksen harvinaisen triosovituksen esityksestä.

Syksyllä 2016 Trio La Rue konsertoi jälleen Italiassa, tällä kertaa Roomassa ja Bolognassa ohjelmistossaan suomalaista ja italialaista uutta musiikkia. Vuonna 2017 trio juhlii 10-vuotista taivaltaan järjestämällä konserttisarjan Sinebrychoffin taidemuseossa Helsingissä. Konserteissa kuullaan Suomen ensiesitykset Uljas Pulkkisin, Kai Niemisen ja Juha T. Koskisen teoksista.

Trio La Ruen debyyttilevy Astolfo sulla luna ilmestyi joulukuussa 2014 Pilfink Records-yhtiölle. Levy sisältää Kai Niemisen kamarimusiikkia, muun muassa yhtyeelle omistetun tilausteoksen Reflecting landscapes.

Vuonna 2015 Trio La Rue työskenteli suuren Sibelius-projektin parissa esittäen kaikki Sibeliuksen julkaisemattomat pianotriot useassa konsertissa Suomessa ja Ruotsissa. Jean Sibeliuksen perikunta myönsi ystävällisesti luvan teosten esittämiseen. Samana vuonna Trio La Rue palkittiin Pro Musica-säätiön hakemuksetta myönnettävällä apurahalla.

Liput ovelta 10/7/4e. Samalla lipulla on mahdollisuus osallistua matinean jälkeen alkavalle Sibeliuksen syntymäkodin opastetulle kierrokselle.

Kesämatineoiden 5.6.-28.8.2016 ohjelma