Kesämatinea su 28.8.2016

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineat

28.8.2016 klo 14.00

Linda Suolahti, viulu

Iina Harjula, piano

 

Linda Suolahti (kuva: Jaakko Paarvala)
Linda Suolahti (kuva: Jaakko Paarvala)

Sibeliuksen viulukonsertto päättää kesämusiikkisarjan

Kesämatineat -sarjan musiikkituokiossa Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 28.8. klo 14 esiintyvät Linda Suolahti (viulu) ja Iina Harjula (piano).

Ohjelmassa kuullaan Sibeliuksen viulukonsertto d-molli op. 47 (1905).

Linda Suolahti aloitti viulunsoiton opinnot Janakkalan musiikkikoulussa. Moninaisten vaiheiden jälkeen tie johti Sibelius-Akatemiaan, jossa hän opiskelee Minna Pensolan johdolla. Hän valmistui musiikin kandidaatiksi erinomaisin arvosanoin syksyllä 2014 ja suorittaa parhaillaan maisteriopintoja.

Linda on esiintynyt muun muassa Hämeenlinnan kaupunginorkesterin ja Sibelius-Akatemian barokkiensemblen solistina sekä esiintynyt muun muassa Janakkalan Musiikkipäivien, Sysmän Suvisoiton ja Kuhmon Kamarimusiikin nuorena taiteilijana. Hän on täydentänyt opintojaan Lontoon Royal College of Musicissa professori Jan Repkon luokalla Emma Rose Memorial -säätiön stipendiaattina ja työskennellyt ammattiorkestereissa ympäri Suomea, muun muassa Suomen Kansallisoopperan orkesterissa 2. viulun varaäänenjohtajana sekä Radion Sinfoniaorkesterissa 1. viulun soittajana. Syksyllä 2016 Linda aloittaa työt Lapin Kamariorkesterissa 1. viulun varaäänenjohtajana.

Linda on aktiivinen muusikko, joka ei pelkää ottaa riskejä tai tarttua uusiin haasteisiin, ja haluaa jatkuvasti kehittyä. Vuonna 2008 hän perusti Core -jousikvartetin, jonka ensiviulistina hän toimi kvartetin toiminnan loppuun asti, vuoteen 2014. Ryhmä saavutti ensimmäisen sijan kansallisessa Erkki Melartin – kamarimusiikkikilpailussa 2010. Elokuussa 2016 järjestetään ensimmäistä kertaa Lindan perustama Kokonainen festivaali, jossa hän toimii taiteellisena johtajana, tuottajana ja yleisnaisena.

Pianisti Iina Harjula esiintyy paljon lied- ja kamarimuusikkona sekä on erityisen viehtynyt Sibeliuksen musiikkiin. Tällä hetkellä Iina toimii Sibelius-opistossa pianonsoiton opettajan, laulajien säestäjänä ja apulaisrehtorina.

Iina Harjula (kuva: Gunnar Kuut)
Iina Harjula (kuva: Gunnar Kuut)

Musiikin maisteriksi Iina valmistui Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta Ivari Iljan luokalta ja sitä ennen hän opiskeli Metropoliassa Seppo Saloviuksen johdolla. Iinalle läheinen musiikkikaupunki on myös Berliini, jossa hän oli vaihto-opinnoissa 2009 ja myöhemmin 2011 Suomen kulttuurirahaston apurahan avustuksella taiteellista työskentelyä jatkamassa.

Iina on myös mukana työryhmässä ja esiintymässä Tuuloksen kesäkonserteissa, joka sai 2016 apurahan Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahastolta.

 

Liput ovelta 10/7/4e. Samalla lipulla on mahdollisuus osallistua matinean jälkeen alkavalle Sibeliuksen syntymäkodin opastetulle kierrokselle.