Viulun lumoa Sibeliuksen syntymäkodissa 26.10.2016

skravchenkoViulun lumoa
ke 26.10. klo 18.00
Sibeliuksen syntymäkoti

 

Sergei Kravchenko, viulu
Maija Weitz, piano

Beethoven – Kreisler – Wieniawski – Massenet – Saint-Saëns

 

Liput ovelta: 15 / 12 / 6 €

Viulun suosikkikappaleita romantiikan ajalta

Sibeliuksen syntymäkodissa lumoudutaan keskiviikkoiltana romantiikan viulukappaleiden tunnelmassa. Moskovan konservatorion viuluprofessori Sergei Kravchenko kuuluu Venäjän tunnetuimpiin viulisteihin ja viulupedagogeihin. Maija Weitz tunnetaan eturivin kamarimuusikkona ja liedpianistina.

Ohjelmassa kuullaan Beethovenin Romanssi F-duuri op. 50, Jules Massenetin Meditation sekä kappaleita Fritz Kreislerilta, Henryk Wieniawskilta ja Camille Saint-Saënsilta.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna

Sergei Kravchenko
Sergei Kravchenkon kansainvälinen ura alkoi Genovan Paganini-kilpailun palkintosijan myötä vuonna 1969. Myöhemmin hän voitti J. Thibaut -kilpailun Pariisissa 1971 ja jousikvartettikilpailun Liegessä Belgiassa 1972. Kravchenko on konsertoinut ja tehnyt nauhoituksia laajalti Venäjällä ja ulkomailla sekä pitänyt mestarikursseja ympäri maailmaa. Hänen opettajanaan Moskovan konservatoriossa oli maailmankuulu Leonid Kogan.

Vuodesta 1972 alkaen hän on opettanut viulunsoittoa Moskovan Tsaikovski-konservatoriossa. Monet hänen oppilaistaan ovat voittaneet kansainvälisiä kilpailuja: V. Igolinsky, V. Mullova, A. Lukirsky, S. Krylov, A. Halapsis, I. Gaisin, A. Kagan, J. Ko, N. Sachenko, A.Stepanenko, E. Stembolsky, O. Shurgot, N. Kozhuhar ja monet muut. Kravchenko toimii useiden merkittävien kansainvälisten kilpailuitten tuomaristoissa, joista mainittakoon Tsaikovski-, Brahms-, Oistrach-, Enescu- ja Lysenko-kilpailut.

Kravchenko tunnetaan myös useista venäläiseen viulukouluun liittyvistä kirjoistaan. Merkittävistä saavutuksistaan Sergei Kravchenkolle on myönnetty Distinguished Artist of Russia -arvonimi.

Maija Weitz

Maija Weitz

Maija Weitz aloitti piano-opintonsa Tampereella Rakel Levinin johdolla, minkä jälkeen seurasivat opinnot Sibelius-Akatemiassa ja Wienin musiikkiyliopistossa Dieter Weberin ja Bruno Seidlhoferin johdolla sekä vuosi Sibelius-stipendiaattina Ann Arborissa Michiganissa.

Pianonosoittoa hän on opettanut vuosikymmenen verran Sibelius-Akatemiassa ja toiminut yhtä pitkän jakson Savonlinnan Oopperajuhlien laulun mestarikurssien pianistina. Tärkeänä osana Weitzin pedagogista työskentelyä ovat kamarimusiikin mestarikurssit wieniläisen tulkintatradition lähtökohdista Sibelius-Akatemiassa ja Gdanskin musiikkiakatemiassa Puolassa.

Tunnettujen oopperalaulajien ohella Maija Weitzin musiikkipartnereita ovat huippuviulistit Rainer Küchl ja Sergei Kravchenko. Weitz toimii myös kansainvälisten piano- ja kamarimusiikkikilpailuitten tuomaristoissa.