Kesämatinea 11.6.2017

Sibeliuksen syntymäkoti
su 11.6.2017 klo 14.00

 

Aurora Marthens, sopraano
Elias Miettinen, piano

 

Liput ovelta: 10 / 7 / 4 €

Kesämatineassa Sibeliuksen laulu- ja pianomusiikkia

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineasarjassa sunnuntaina 11.6. klo 14 esiintyvät sopraano Aurora Marthens ja pianisti Elias Miettinen.

Ohjelmassa kuullaan säveltäjämestarin tunnettujen yksinlaulujen lisäksi harvemmin kuultua laulutuotantoa: Våren flyktar hastigt op. 13:4, Jubal Op. 35:1, Den första kyssen op. 37:1, Var det en dröm? op. 37:4, Flickan kom ifrån sin älsklings möte op. 37:5, Vårtagen op. 61:8, I systrar, i bröder, i älskande par op. 86:6, Jag kysser dig op. posth. Yksinlaulujen lisäksi ohjelmaan on valittu laululle ja pianolle vuonna 1925 sävelletty melodraama ”Ett ensamt skidspår”. Pianisti Elias Miettisen tulkitsemana kuullaan teokset Romanssi d op. 24:6, Romanssi Des op. 24:9, Rêverie op. 58:1, Scherzino op. 58:2, Der Hirt op. 58:4 ja Granen op. 75:5.

Aurora Marthens aloitti musiikkiopintonsa Itä-Helsingin musiikkiopistossa pääaineenaan sello. Hän on opiskellut laulua mm. Marjut Hannulan, Riikka Hakolan sekä Jouni Kuorikosken opeissa. Opiskellessaan Turun konservatoriolla hän lauloi keväällä 2014 Turun filharmonisen orkesterin ”Nuorten solistien konsertissa” ja sai kiitettävän vastaanoton. Hän on myös saanut kunnian esiintyä ulkomailla; mainittakoon esiintyminen New Yorkin arvostetussa Carnegie Hallissa nuorten lupauksien konsertissa sekä Pietarin Mariinski-teatterin ”Jean Sibelius 150 – Pjotr Tšaikovski 175”- festivaalilla. Syksyllä 2015 Marthens voitti valtakunnallisen Helsinki Lied-kilpailun B-sarjan I palkinnon yhdessä pianisti Elias Miettisen kanssa. Opintojaan Marthens on täydentänyt Jorma Hynnisen, Martin Katzin, sekä Ingrid Hauboldin mestarikursseilla. Marthens aloitti Sibelius-Akatemian solistisen laulumusiikin opinnot syksyllä 2015 ja opiskelee nyt Outi Kähkösen johdolla.

Elias Miettinen aloitti pianonsoiton Lahden konservatoriossa Rauno Jussilan johdolla. Musiikkialan ammattiopinnot hän aloitti vuonna 2012 Turun konservatoriossa Marko Aution oppilaana ja valmistui B-kurssin suoritettuaan muusikoksi keväällä 2014. Nykyisin hän opiskelee Turun AMK:n Musiikkiakatemiassa Jukka Juvosen ohjauksessa. Hän on osallistunut Eero Heinosen, Jordana Palovičován, Mirosława Sumlińskan, Martin Katzin, Suomen Lied-akatemian, Joutsenon taidekesän ja Aapo Häkkisen mestarikursseille. Hän on esiintynyt Ruotsissa, Virossa, Venäjällä, Italiassa ja Kreikassa. Viime vuosina Elias on syventynyt kamarimusiikin lisäksi erityisesti laulumusiikkiin ja toiminut korrepetitiotehtävissä sekä lied-pianistina useiden laulajien kanssa. Tämä työ huipentui Helsinki Lied -kilpailun voittoon yhdessä sopraano Aurora Marthensin kanssa lokakuussa 2015.

kuva, Ilona Sirén

Kesämatineoiden ohjelma 4.6.–27.8.2017. Sibeliuksen musiikista koostuvat reilun puolen tunnin kestoiset konsertit alkavat sunnuntaisin klo 14.00 ja lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna