Kesämatinea 2.7.2017

Sibeliuksen syntymäkoti
su 2.7.2017 klo 14.00

 

Anna-Maija Oka, sopraano
Minttu Siitonen, piano

 

Liput ovelta: 10 / 7 / 4 €

Kesämatineassa Sibelius ja linnut

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineasarjassa sunnuntaina 2.7. klo 14 esiintyvät sopraano Anna-Maija Oka ja pianisti Minttu Siitonen.

Sopraano Anna-Maija Oka ja pianisti Minttu Siitonen tulkitsevat konsertissaan Jean Sibeliuksen laulujen lintuaiheista symboliikkaa sekä rakkauden ja kaipuun dramatiikkaa: Souda, souda sinisorsa (1899), Fågellek op. 17:3, Jubal op. 35:1, Men min fågel märks dock icke op. 36:2, Sehnsucht op. 50:2, Morgonen op. 90:3, Fågelfängaren op. 90:4, Vem styrde hit din väg? op. 90:6 ja Hymn to Thaïs (1909). Gustav Frödingin runoon Säv, säv, susa sävelletystä laulusta kuullaan sekä pohjoismaista lauluperinnettä noudattava versio että nykyisin tunnettu op. 36:4 versio. Pianisti Minttu Siitosen tulkitsemana kuullaan teokset Romanssi Des op. 24:9 ja Scène romantique op. 101:5.

Anna-Maija Oka on pelkosenniemeläislähtöinen sopraano ja laulupedagogi. Oka valmistui Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi vuonna 2011 ja viimeistelee juuri opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Hänen maisteriopintojensa painopiste on ollut lied- ja oratoriomusiikissa. Sen ohella Anna-Maija on työskennellyt musiikkiteatterin parissa ja kantaesittänyt paljon uutta musiikkia, mm. Kaija Saariahon, Miika Hyytiäisen, Eero Hämeenniemen ja Itzam Zapatan teoksia.

Anna-Maija on opiskellut laulua Sirkka Parviaisen, Monica Groopin ja Sirkka Haaviston johdolla. Liedissä häntä ovat opastaneet mm. Ilmo Ranta, Heikki Pellinen, Kirill Kozlovsky ja Gustav Djupsjöbacka. Anna-Maija on osallistunut Andreas Schmidtin, Anne Sofie von Otterin, Dame Emma Kirkbyn, Franz Lukasovskyn, Topi Lehtipuun ja Wilma Vernocchin mestarikursseille.

Oka pitää taiteidenvälisestä työskentelystä, teemallisista lied-konserteista ja suhtautuu yleensä avoimesti kaikkeen uuteen.

Pianisti Minttu Siitonen on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri. Hän soitti pianodiplomin erinomaisin arvosanoin keväällä 2015. Siitonen on opiskellut pianonsoittoa mm. Heini Kärkkäisen, Margit Rahkosen, Liisa Pohjolan, Teppo Koiviston ja Maria Bogányin johdolla. Lukukauden 2011–2012 hän opiskeli Lyonin konservatoriossa (CNSMD de Lyon) Florent Boffardin luokalla.

Siitonen esiintyy sekä solistina, kamarimuusikkona että liedpianistina. Hän on syventynyt erityisesti laulajien kanssa työskentelyyn ja tekee tiivistä yhteistyötä nuoren polven eturivin laulajien kanssa. Lied-musiikkia Siitonen on opiskellut Ilmo Rannan ja Heikki Pellisen ohjauksessa.
Kuluvalla kaudella 2017 Siitonen esiintyy mm. Tuusulan Krapin Pajassa, Karjalohjan Koivu ja tähti -festivaalilla, Sibelius-Akatemian Kesän nuoret taiteilijat – konserttisarjassa sekä erilaisissa yritys- ja yksityistilaisuuksissa.

Taiteellisen työnsä ohella Siitonen toimii pianonsoiton opettajana, korrepetiittorina ja lied-ohjaajana.

Kuva, Hanna-Mari Zinovjev (vas. Minttu Siitonen ja Anna-Maija Oka)

Kesämatineoiden ohjelma 4.6.–27.8.2017. Sibeliuksen musiikista koostuvat reilun puolen tunnin kestoiset konsertit alkavat sunnuntaisin klo 14.00 ja lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna