Kesämatinea 9.7.2017

Sibeliuksen syntymäkoti
su 9.7.2017 klo 14.00

 

Linnea Penttilä, sopraano
Riku Lopemaa, piano

 

Liput ovelta: 10 / 7 / 4 €

 

Kesämatineassa Sibeliuksen laulumusiikin helmiä

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineasarjassa sunnuntaina 9.7. klo 14 esiintyvät sopraano Linnea Penttilä ja pianisti Riku Lopemaa.

Ohjelmassa kuullaan Sibeliuksen laulumusiikin helmiä: Våren flyktar hastigt op. 13:4, Vilse op. 17:4, Lastu lainehilla op. 17:7, Bollspelet vid Trianon op. 36:3, Soluppgång op. 37:3, Kaiutar op. 72:4, I systrar, i bröder, i älskande par! op. 86:6 ja Vitsippan op. 88:3. Pianisti Riku Lopemaan tulkitsemana kuullaan Sonatiini fis-molli op. 67:1.

Linnea Penttilä aloitti lauluopintonsa vuonna 2008 ottamalla yksityisiä laulutunteja laulupedagogi Leena Kotkalta. Syksyllä 2012 hän aloitti klassisen laulun ammatilliset opinnot Turun konservatoriossa opettajanaan Jouni Kuorikoski ja valmistui muusikoksi keväällä 2015. Syksyllä 2015 Linnea aloitti laulupedagogin opinnot Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa Kaisu Helmisen johdolla. Hän on käynyt myös yksityisillä laulutunneilla oopperalaulaja Pia Pajalalla syksystä 2014 lähtien.

Linnealla on paljon esiintymiskokemusta ja hän on ollut mukana useissa eri oopperaproduktioissa, joista mainittakoon Hannun rooli Humperdinckin oopperassa Hannu ja Kerttu (2015), La maestra delle novizie Puccinin Suor Angelicassa (2015), kihokki Kirmo Lintisen Voi vietävä! – lastenoopperassa Naantalin musiikkijuhlilla 2014, sekä teinin rooli Pauliina Isomäen oopperassa Unissa kaikki oli selkeämpää (2013). Hän oli mukana myös Savonlinnan oopperajuhlakuorossa 2016, sekä lauloi kuorolaisena Mozartin Taikahuilu – oopperassa Åbo svenska teaterissa 2016. Linnea on osallistunut mm. Marjut Hannulan ja Ritva-Liisa Korhosen mestarikursseille.

Riku Lopemaa on salolainen pianisti, joka ponnisti itseoppipohjalta opiskelemaan ammattiin Turun konservatoriossa valmistuen keväällä 2016. Konservatoriossa hänen soitonopettajanaan toimi Marko Autio. Syksyllä 2016 hän aloitti pedagogin opinnot Turun ammattikorkeakoulussa Jukka Juvosen johdolla. Riku on erityisen kiinnostunut lied-musiikista sekä uudesta pianomusiikista. Lied-musiikkia hänelle ovat Turussa opettaneet Eveliina Kytömäki ja Pasi Helin.

Riku on osallistunut Antti Hotin, Mirosława Sumlińskan ja Jordana Palovičován mestarikursseille. Tammikuussa 2016 hänet palkittiin konserttipalkinnolla kilpailudebyytistään Turussa järjestetyssä IV Pianoaura-kilpailussa.

Kuva, Sakari Eirola

Kesämatineoiden ohjelma 4.6.–27.8.2017. Sibeliuksen musiikista koostuvat reilun puolen tunnin kestoiset konsertit alkavat sunnuntaisin klo 14.00 ja lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna