Kesämatinea 23.7.2017

Sibeliuksen syntymäkoti
su 23.7.2017 klo 14.00

 

Fanni Palmanto, sopraano
Emilia Savola, sopraano
Alina Egorova, piano

 

Liput ovelta: 10 / 7 / 4 €

 

Kesämatineassa soivat laulut ja lempeä länsituuli

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineasarjassa sunnuntaina 23.7. klo 14 esiintyvät Fanni Palmanto (sopraano), Emilia Savola (sopraano) ja Alina Egorova (piano).

Musiikkituokiossa kuullaan Sibeliuksen keskeistä yksinlaulutuotantoa: Våren flyktar hastigt op. 13:4, Illalle op. 17:6, Bollspelet vid Trianon op. 36:3, Säv, säv, susa op. 36:4, Var det en dröm op. 37:4 ja Norden op. 90:1. Pianisti Alina Egorovan tulkitsemana kuulaan teokset ”6 suomalaista kansanlaulua pianolle sovitettuna” (1903) osat ”Sydämestäni rakastan”, ”Ilta tulee, ehto joutuu”, ”Tuopa tyttö, kaunis tyttö kanteletta soittaa”, ”Velisurmaaja”, ”Häämuistelma” sekä Andantino op. 24:7, Sanfter Westvind op.74:2, Impromptu op. 97:5 ja JS47 Au crépuscule (À Madame I. Vilenius). Laulajien duettona ohjelmassa on Finlandia op. 44.

Muusikot esittäytyvät

Fanni Palmanto: ”Olen harrastanut musiikkia eri muodoissa koko ikäni. Aloitin lauluopinnot Sibelius-opistossa muutama vuosi sitten. Lauluopintojen ohella soitan pianoa ja laulan kuorossa. Tänä keväänä sain musiikkiopiston perustason päättötodistuksen. Laulusta on tullut tärkeä osa elämääni, ja aionkin pyrkiä musiikin ammattiopintoihin tulevaisuudessa. Valitsin konserttikappaleikseni Var det en dröm op.37:4, Norden op. 90:1 ja Illalle op. 17:6. Kappaleet ovat tunnelmiltaan hyvin erilaisia ja tuovat mielestäni hyvin esiin Sibeliuksen monipuolisuuden säveltäjänä ja sopivat hyvin Suomi100 -teemaan.”

Emilia Savola: ”Olen opiskellut klassista laulua Sibelius-opistossa kahdeksan vuoden ajan. Olen laulanut pienestä asti niin yksin kuin kuoroissakin ja saan laulamalla itsestäni uusia puolia esiin. Musiikki on aina ollut lähellä sydäntäni ja se onkin minulle energianlähde, jolla työstän ilon sekä surun aiheet. Olen suorittanut laulusta perustason opinnot ja lähivuosina on tarkoitus saattaa opistotason opinnot loppuun. Vuonna 2015 valmistuin markkinoinnin tradenomiksi ja haaveena tulevaisuutta ajatellen onkin, että voisin yhdistää tradenomin opinnot ja musiikin maailman päiviini. Olen saanut esiintyä niin virallisissa kuin epävirallisissakin tilaisuuksissa. Tilaisuuksiin lukeutuu häitä ja hautajaisia, konsertteja ja syntymäpäiviä, valmistujaisia ja bändikeikkoja. Ohjelmistossani on kaikkea oopperateoksista liedeihin ja kansanlauluista leikkivimpiin runoelmiin.”

Alina Egorova: ”Opiskelin pianon- ja urkujen soittoa Sibelius-opistossa ja jatkoin opintoja Tampereen Konservatoriossa, josta valmistuin muusikoksi pääaineena piano. Tällä hetkellä opiskelen Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin koulutusohjelmassa.”

Alina Egorova (vas.), Fanni Palmanto ja Emilia Savola (kuva, Paula Paavola)

Kesämatineoiden ohjelma 4.6.–27.8.2017. Sibeliuksen musiikista koostuvat reilun puolen tunnin kestoiset konsertit alkavat sunnuntaisin klo 14.00 ja lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna