Kesämatinea 30.7.2017

Sibeliuksen syntymäkoti
su 30.7.2017 klo 14.00

 

Tiia Toivanen, lyömäsoittimet
Vertti Tapanainen, fagotti

 

 

Liput ovelta: 10 / 7 / 4 €

 

 

Kesämatineassa Sibelius soi fagotilla ja lyömäsoittimilla

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineasarjassa sunnuntaina 30.7. klo 14 esiintyvät Tiia Toivanen (lyömäsoittimet) ja Vertti Tapanainen (fagotti).

Musiikkituokiossa kuullaan Jean Sibeliuksen teokset: Lastu lainehilla op. 17:7, Souda, souda, sinisorsa (1899), Harpunsoittaja op. 34:8, Belsazarin pidot op. 51 osa II Solitude (Yksinäisyys), Canon g-molli JS50, Scaramouche op. 71 ja Rigaudon op. 78:4.

Muusikot

Porilaissyntyinen lyömäsoittaja Tiia Toivanen valmistui muusikoksi Tampereen Konservatoriosta keväällä 2016. Tulevana syksynä alkaa toinen kandi-vuosi Sibelius Akatemian solistisella osastolla. Mestarikurssit ja kilpailut niin Suomessa kuin ulkomailla ovat vieneet Toivasen muusikkoutta eteenpäin. Tiia on saanut kehittyä ja soittaa hyvin erilaissa kokoonpanoissa – pienistä kamarimusiikkikokoonpanoista isompiin orkestereihin ja perinteisiin humppabändeihin. Tutuksi ovat tulleet myös teatteri-, ooppera- ja opetustyö. Vapaa-ajalla luonto, liikunta, ystävät, nukkuminen ja hyvä ruoka ovat tärkeitä palasia.

Vertti Tapanainen: ”Pienenä poikana en halunnut soittaa mitään minulle tarjottua instrumenttia. Ihastuin fagotin ulkonäköön ja nykyään rakennan suhdettani musiikkiin Sibelius-Akatemian solistisella linjalla, sekä viikonloppuisin tanssilavoilla basistina. Pienenä musiikistakieltäytyjänä olisin tuskin uskonut, että vuosia myöhemmin musiikki täyttää elämäni ja usein myös vapaa-aikani. Tulevaisuudessa toivon opiskelevani ulkomailla ja pääseväni joskus jakamaan eteenpäin kaikkea oppimaani…”

Kuva, Karoliina Hautala

Kesämatineoiden ohjelma 4.6.–27.8.2017. Sibeliuksen musiikista koostuvat reilun puolen tunnin kestoiset konsertit alkavat sunnuntaisin klo 14.00 ja lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna