Mennään museoon! -viikko 3.–6.10.2017

Tuhotut talot, kadonneet kodit

  • Kaupunkikierros Hämeenlinnan keskustan purettujen talojen historiaan
  • Ilmainen koululaisryhmille Mennään Museoon! -viikolla 3.–6.10.2017
  • Varaukset

Hämeenlinnan keskusta koki suuria muutoksia 1950–1970-luvuilla. Muutaman vuosikymmenen aikana merkittävä osa vanhaa kaupunkikeskustaa purettiin ja tilalle rakennettiin uusia toimitiloja yrityksille ja asuntoja kaupunkilaisille. Esimerkiksi Hämeenlinnan torin ympäristöstä ja Raatihuoneenkadulta purettiin sekä vanhoja puutaloja että 1900-luvun alun jugend-kivitaloja.

Tuhotut talot, kadonneet kodit -kierroksella menetetty kaupunkikuva herää henkiin kaupunginmuseon kuva-arkiston materiaalin avulla. Opastuksella tutustutaan mobiililaitteilla kaupungin keskustan merkittävimpiin purettuihin rakennuksiin niiden entisellä paikalla. Opas kertoo puretun rakennuksen historiaa ja valokuvien avulla saadaan käsitys siitä millainen kaupungin keskusta oli menneinä vuosikymmeninä.

Noin tunnin kestävä kierros alkaa Museo Skogsterilta ja päättyy Raatihuoneenkadun toiseen päätyyn nykyisen Kumppanuustalon kulmalle.

Lisätietoa ja kierroksen kuvat