Trio La Rue levynjulkistuskonsertti 8.4.2018

Sibeliuksen syntymäkoti
su 8.4.2018 klo 14.00

 

Virva Garam, piano
Susanna Arminen, viulu
Markus Pelli, sello

 

Liput ovelta 15/13/10 €

Jean Sibeliuksen pianotriot Korppoo ja Hafträsk

Trio La Rue pitää Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 8.4. klo 14.00 juuri ilmestyneen toisen albuminsa levynjulkistuskonsertin. Albumilla ja konsertissa kuullaan kaksi Jean Sibeliuksen varhaistuotannon harvoin levytettyä pianotrioa D-duuri ”Korppoo” ja a-molli ”Hafträsk”. Triot on sävelletty juuri Hämeenlinnasta muuton jälkeen Sibeliuksen ensimmäisinä opiskeluvuosina Helsingin konservatoriossa (1886 ja -87). Kesälomilla syntyneet triot ovat saaneet lisänimensä Sibeliuksen kesäpaikkojen mukaan.

Trio La Rue eli Susanna Arminen (viulu), Markus Pelli (sello) ja Virva Garam (piano) on toiminut yhdessä 10 vuotta. Suomessa trio on konsertoinut aktiivisesti pääkaupunkiseudulla sekä mm. Riihimäen kesäkonserteissa, Turun Sibelius-viikoilla, Aino Acktén kamarifestivaalilla ja Sääksmäki Soi! -festivaalilla. Heitä on kuultu myös Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineoissa. Ulkomailla trio on Ruotsin ohella esiintynyt useaan otteeseen Italiassa ja viimeisimpänä vuoden 2018 alussa kiertueella Saksassa.

Kokoonponon toimita-ajatuksena on perinteisen kantaohjelmiston lisäksi esittää ja tilata suomalaisten nykysäveltäjien musiikkia. Kai Niemisen sävellyksistä koostuva esikoisalbumi Astolfo Sulla Luna ilmestyi vuoden 2014 lopulla. Trio La Rue sai levyn myötä Pro Musica palkinnon vuonna 2015.

Konsertin jälkeen samalla pääsylipulla opastettu kierros Sibeliuksen syntymäkodissa.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna