Kesämatineoiden avaus 2.6.2019

Sibeliuksen syntymäkoti
su 2.6.2019 klo 14.00

Sibelius-opiston nuoret muusikot:
Ida Aarnio – Veikka Heikkilä – Anna Lehtomäki – Anni Ruokangas – Tinja Toikka, piano
Milla Kotilainen-Dwyer, viulu & Ulla Wirtanen, piano
Anton Niinikoski, viulu & Sonja Niinikoski, piano

Ulla Wirtanen, piano

Liput ovelta: 15/10/7 €

Sibeliuksen syntymäkodin kesän ensimmäisessä matineassa musisoivat Sibelius-opiston nuoret muusikot yhdessä pianonsoitonopettaja Ulla Wirtasen kanssa. Ohjelmassa kuullaan säveltäjämestarin piano- ja viuluteoksia.

Ohjelma

Jean Sibelius:
Valsette op. 40:1
Berceuse op. 40:5
Kuusi op. 75:5
Piece Enfantine op. 76:8
Couplet op. 99:5
Romanssi op. 78:2
Mazurka op. 81:1

Sibelius-opiston nuoret muusikot

Jean Sibelius:
Caprice op. 24:3
Nocturne op. 24:8
Barcarola op. 24:10

Ulla Wirtanen, piano

Matineat jatkuvat kesäsunnuntaisin elokuun loppuun saakka. Reilusta puolesta tunnista tuntiin kestävät konsertit alkavat klo 14.00.

Kesämatineoiden 2.6.–25.8.2019 ohjelma

Lippuun sisältyy Sibeliuksen syntymäkodin opastus, joka alkaa heti matinean jälkeen.

Yhteistyössä: Hämeenlinnan kaupunginmuseo ja Hämeenlinnan Sibelius-seura sekä Sibelius-opisto, Suomen Lied-akatemia ry, Iittalan musiikin kesä ry ja Kokonainen ry

_____________

Ulla Wirtanen (s. 1985) aloitti pianonsoiton 7-vuotiaana Pietarsaarenseudun Musiikkiopistossa, opettajanaan Svetlana Koytcheva. Ulla opiskeli myöhemmin pianonsoiton opettajaksi Svenska Yrkeshögskolanissa, opettajanaan Miroslaw Herbowski. Opintoihin kuului myös Margit Rahkosen, Atanas Kurtevin, Annika Palm-Doumengen sekä Janusz Polanskin mestarikursseille osallistuminen. Liedmusiikkia Ulla on opiskellut Heikki Pellisen, Ilmo Rannan, Kiril Kozlovskyn sekä Christine Bengtssonin johdolla.

Dan Lönnqvistin pitämän sivuainekurssin myötä Ulla kiinnostui cembalonsoitosta ja opiskeli vuodesta 2008 eteenpäin cembalonsoittoa Metropolia Ammattikorkeakoulussa, opettajinaan Annamari Pölhö sekä basso continuossa Annamari Pölhö ja Assi Karttunen.

Ulla valmistui 2015 Sibelius-Akatemiasta maisteriksi, cembalo pääaineena. Opettajina olivat opintojen aikana Elina Mustonen sekä basso continuossa Assi Karttunen. Ulla on soittanut basso continuoa opiskellessaan mm. J. Ph. Rameaun sekä M. P. de Monteclairin kantaatteja, soittanut oratoriossa ja passioissa, sekä lukuisissa kamarimusiikkiprojekteissa. Ulla on osallistunut Anssi Mattilan, Miklós Spányin, Mitzi Meyersonin, Siebe Henstran, Asako Hirabayashin, Ketil Haugsandin sekä Claudio Astronion cembalonsoiton mestarikursseille. Keväällä 2013 Ulla oli mukana soittamassa Bachin Brandenburgilaisia konserttoja Reinhard Goebelin johdolla. Ulla on myös osallistunut cembalokilpailuihin: kesällä 2014 kansainväliseen Bach-kilpailuun Leipzigissa, sekä keväällä 2015 Italian Pesarossa järjestettävään kilpailuun.

Ulla on toiminut syksystä 2013 lähtien pianonsoiton opettajana Vanajaveden Opistossa ja on sen lisäksi opettanut Sibelius-opistossa lukuvuosina 2016–2017 ja 2017–2018 sekä tällä hetkellä Lounais-Hämeen Musiikkiopistossa Forssassa.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna