Kesämatinea 9.6.2019

Sibeliuksen syntymäkoti
su 9.6.2019 klo 14.00

Maija Turunen, sopraano
Tatu Eskelinen, piano

Liput ovelta: 15 € aikuiset / 10 € eläk. ja opisk. / 7 € lapset 7–17-vuotta

Maija Turunen & Tatu Eskelinen. Kuva Mariola Aniolek.

Ohjelma

Jean Sibelius: Sex sånger op. 86 (1916 – 1917)

 1. Vårförnimmelser (Karl August Tavaststjerna)
 2. Längtan heter min arvedel (Erik Axel Karlfeldt)
 3. Dold förening (Carl Snoilsky)
 4. Och finns det en tanke (Karl August Tavaststjerna)
 5. Sångarlön (Carl Snoilsky)
 6. I systrar, I bröder, I älskande par! (Mikael Lybeck)

Jean Sibelius: Kuusi Impromptua op. 5 (1890 – 93)

 1. Moderato
 2. Lento-Vivace
 3. Moderato/Alla marcia
 4. Andantino
 5. Vivace
 6. Commodo

Jean Sibelius: Fem sånger op. 37 (1900 – 1902)

 1. Den första kyssen

Sex sånger op. 36 (1899 – 1900)

 1. Svarta Rosor

____

Maija Turunen ja Tatu Eskelinen aloittivat yhteistyön liedin parissa syksyllä 2016. Ohjaajina ovat toimineet Ilmo Ranta ja Heikki Pellinen sekä useat opettajat Sibelius-Akatemian laulumusiikin studiossa. Turunen ja Eskelinen osallistuivat Helsinki lied-kilpailuun syksyllä 2018.

Maija Turunen opiskelee klassista laulua Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla Metropolia ammattikorkeakoulun musiikkipedagogin tutkintoon tähtäävässä koulutuksessa. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta keväällä 2017 musiikkiteknologian aineryhmästä. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli myös laulua Outi Kähkösen johdolla. Lisäksi Turunen on kartuttanut osaamistaan mm. Mikko Frankin ja Rilla Kyykän sekä Monica Groopin mestarikursseilla. Keväällä 2019 Maija nähtiin Metropolian tuottamassa, Fredrik Paciuksen Kung Karls Jakt-oopperassa Andra Hofdamen roolissa. Turusen opintoja on tukenut Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Tatu Eskelinen viimeistelee pianonsoiton maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa opettajinaan professorit Erik T. Tawaststjerna ja Antti Siirala. Hänen aiempia opettajiaan ovat Jussi Siirala, Jaakko Untamala, Otto Korhonen ja Anitta Hirvikangas. Tärkeää lisäoppia Eskelinen on saanut kymmenien huippupianistien mestarikursseilta, joista mainittakoon Akiko Ebi, Janina Fialkowska, Paavali Jumppanen ja Janne Mertanen. Eskelinen on soittanut orkestereiden solistina Suomessa, Norjassa ja Venäjällä. Lisäksi hän on esiintynyt mm. Belgiassa, Hollannissa, Islannissa, Italiassa ja Unkarissa. Keväällä 2019 Eskelinen sai kansainvälistä tunnustusta saavutettuaan finaalipaikan ja erikoispalkinnon kilpailun parhaasta v. 1900 jälkeen sävelletyn teoksen esityksestä Nordic Piano Competition -kilpailussa Ruotsin Ingesundissa. Samana keväänä hänet palkittiin myös Sibelius-Akatemian Helmi Vesa-kilpailussa. Eskelistä ovat tukeneet mm. Pro Musica -säätiö, Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Katso Sibeliuksen syntymäkodin Kesämatineoiden 2.6.–25.8.2019 ohjelma. Konsertit alkavat sunnuntaisin klo 14.00. Lippuun sisältyy museon opastus, joka alkaa heti matinean jälkeen.

Yhteistyössä: Hämeenlinnan kaupunginmuseo ja Hämeenlinnan Sibelius-seura sekä Sibelius-opisto, Suomen Lied-akatemia ry, Iittalan musiikin kesä ry ja Kokonainen ry

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna