Kesämatinea 30.6.2019

Sibeliuksen syntymäkoti
su 30.6.2019 klo 14.00

Sibbe-siskot:
Liisa Hytti, laulu & huilu
Iina Sihvonen, laulu & viulu
Veera Tapanainen, laulu & viulu
Dóra Lukács, piano, viulu & laulu

Liput ovelta: 15 € aikuiset / 10 € eläk. ja opisk. / 7 € lapset 7–17-vuotta

30.6. Kesämatinea, Sibbe-siskot. Kuva Matias Pöyry.

Sibbe-siskot

Sibbe-siskot eli Liisa Hytti, Iina Sihvonen, Dóra Lukács ja Veera Tapanainen vievät Sibeliuksen sävellykset teatterimusiikin maailmaan, missä kuuluu klassisen musiikin lisäksi populaarimusiikki, kansanmusiikki ja improvisointi. Mukana on draamaa, omia sovituksia ja sävellyksiä sekä liikettä ja runoja.

Ohjelma

Vesipisaroita
Novellette op. 102/1
Kuusi op. 75/5
Kukkasarja op. 88
Sydämeni laulu op. 18/6
Nocturne op. 51/3
Chant sans paroles op. 40/2
Serenade op. 79/4
Souda, souda sinisorsa JS 180
Lastu lainehilla op. 17/7
Romanssi op. 78/2
Andante festivo (1922)
Valssi

Liisa Hytti on joensuulaislähtöinen muusikko ja näyttelijä, joka vaikuttaa Tampereella. Viimeisimpänä hän on syventänyt osaamistaan fyysisen teatterityön opinnoissa Teatterikorkeakoulussa.

Iina Sihvonen on hämeenlinnalainen muusikko ja musiikkipedagogi. Hän on myös Musiikkiteatteriryhmä SPEKTRIn jäsen ja näytellyt Hämeenlinnan teatterissa.

Dóra Lukács on unkarilaisesta muusikkoperheestä, kauhajokelaislähtöinen teatterimuusikko, joka opiskelee parhaillaan Sibelius-akatemiassa musiikkikasvatusta. Hänen soittoaan voi kuulla Tampereen Teatterin Notre Damen kellonsoittaja -musikaalissa.

Veera Tapanainen on hämeenlinnalaislähtöinen muusikko ja näyttelijä, joka on viimeisimpänä työskennellyt Tampereen Teatterissa. Syksystä alkaen hänet on kiinnitetty Rauman Kaupunginteatterin näyttelijäksi.

Tutustu Kesämatineoiden 2.6.–25.8.2019 ohjelmaan tästä. Konsertit alkavat aina sunnuntaisin klo 14.00. Lippuun sisältyy museon opastus, joka alkaa heti matinean jälkeen.

Yhteistyössä: Hämeenlinnan kaupunginmuseo ja Hämeenlinnan Sibelius-seura sekä Sibelius-opisto, Suomen Lied-akatemia ry, Iittalan musiikin kesä ry ja Kokonainen ry

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna