Tuhotut talot, kadonneet kodit 10.7.2019

Kaupunkikierros keskustan purettujen talojen historiaan uudella reitillä
keskiviikkoisin 26.6.–10.7.2019
Lähtö Museo Skogsterin museokauppa klo 17.00

  • Vapaa pääsy, kesto reilu tunti.
  • Voit varata paikan ennakkoon Museo Skogsterin asiakaspalvelusta: 03 621 2979 / [email protected].
Hallituskadun ja Läntisen linnankadun kulma 1900–1910.

Uusi reitti

Suosittuja Tuhotut talot, kadonneet kodit -kierroksia on vedetty jo kahtena viime kesänä ja nyt vuorossa on kokonaan uusi reitti Hallituskadun ja Birger Jaarlin kadun tienoilla.

Hämeenlinnan keskusta koki suuria muutoksia 1950–1970-luvuilla. Muutaman vuosikymmenen aikana merkittävä osa vanhaa kaupunkikeskustaa purettiin ja tilalle rakennettiin uusia toimitiloja yrityksille ja asuntoja kaupunkilaisille. Keskustasta purettiin sekä vanhoja puutaloja että 1900-luvun alun jugend-kivitaloja.

Tuhotut talot, kadonneet kodit -kierroksella menetetty kaupunkikuva herää henkiin kaupunginmuseon kuva-arkiston materiaalin avulla. Opastuksella tutustutaan mobiililaitteilla kaupungin keskustan purettuihin rakennuksiin niiden entisillä paikoilla. Opas kertoo puretun rakennuksen historiaa ja valokuvien avulla saadaan käsitys siitä millainen kaupungin keskusta oli menneinä vuosikymmeninä.

Aloitamme Museo Skogsterin museokaupasta ja kierros päättyy Kirkkopuistoon. Kierros kestää reilun tunnin ja osallistujilta vaaditaan riittävää liikuntakykyä, jotta he kykenevät kulkemaan ryhmän mukana noin kilometrin matkan.

Kierroksen kuvat löytyvät tämän linkin takaa