Jean Sibeliuksen päivä 8.12.2020

• Vapaa pääsy museoon
  • Pianisti Tuomas Nikkanen esittelee Toivo Kuula -levyä klo 13 ja 15
  • Sibeliusopiston laulunopiskelijat syntymäkodin pihassa klo 13.30
Janne vuonna 1877. Kuva HäKM, kuva-arkisto.

Sibeliuksen syntymäkodissa juhlitaan tiistaina 8.12.2020 Jean Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivää. Säveltäjämestarin syntymäpäivänä museoon on vapaa pääsy. Lisäksi kuullaan pop up -esiintymisissä suomalaista musiikkia.

Toivo Kuula -levytyksen julkistus

Pianotaiteilija Tuomas Nikkanen esittelee uutta, Sibeliuksen syntymäkodissa nauhoitettua Kuula-levyään klo 13.00 ja 15.00. Nikkanen soittaa levyltä otteita ja jakaa omistuskirjoituksia. Levy on ensimmäinen Toivo Kuulan pianomusiikin kokonaislevytysprojektin kolmesta levystä, ja se sisältää Kuulan keskeisimpiä pianoteoksia. Toinen levy ilmestyy 8.12.2021 ja kolmas 8.12.2022.

Voit katsella 8. joulukuuta myös marraskuussa kuvattavan videon, jossa Nikkanen esittelee projektia. Linkki streemaukseen on tulossa tälle sivulle heti kuvausten jälkeen marraskuun loppuun mennessä.

Sibelius-opiston laulunopiskelijoiden joulutervehdys

Syntymäkodin pihalla kuullaan rakastettuja joululauluja klo 13.30 ja 14.30 välillä. Lauluesityksistä vastaavat Sibelius-opiston laulunopiskelijat.

Korona-ajan takia yleisömääriä sisällä museossa voidaan ajoittain joutua rajoittamaan ja vierailulla on voimassa maskisuositus.

Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna