Syysmatineat: Riitta Muikku-Piirainen ja Tuomas Nikkanen

10.10.2021 klo 14 Sibeliuksen syntymäkodin Syysmatineat

Riitta Muikku-Piirainen, sopraano
Tuomas Nikkanen, piano

OHJELMA

Kyllikki op. 41
1 Largamente – Allegro
2 Andantino
3 Comodo

Demanten på marssnön op. 36:6
Men min fågel märks dock icke op. 36:2
Säv säv susa op. 36:4

Romance Des-duuri op.24:9

Den första kyssen op. 37:1
Var det en dröm? op. 37:4
Flickan kom ifrån sin älsklings möte op. 37:5

MUUSIKOT

Duo Riitta Muikku & Tuomas Nikkanen on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2013. Duo on konsertoinut erityisesti Etelä-Suomessa erilaisin ohjelmakokonaisuuksin. Duon konserteissa on korostunut pyrkimys löytää kiinnostava näkökulma esitettävään ohjelmistoon, joka asettaa sävelletyn musiikin ja sen säveltäjät niin aikakautensa kuin oman henkilöhistoriansakin viitekehykseen.

Duo on mielellään keskittynyt yksittäisten säveltäjien muotokuvakonsertteihin. Näissä konserteissa yleisö tutustutetaan säveltäjän erityisluonteeseen lauluista ja pianokappaleista muodostuvan ohjelmakokonaisuuden kautta. Duo on rakentanut tällaiset kokonaisuudet Pjotr Tsaikovskista, Franz Lisztistä, Sergei Rahmaninovista, Oskar Merikannosta ja Heino Kaskesta. Lisäksi Duo on esittänyt tarinallisia konsertteja yhteistyössä Riitta Hietasen kanssa aiheinaan Clara ja Robert Schumannin rakkaustarina, Maikki ja Armas Järnefelt ja Kansalaissota. 100-vuotiasta Suomea Duo juhlisti laajalla konsertilla, joka sisälsi muun muassa Sibeliuksen, Saariahon, Einojuhani Rautavaaran, Madetojan, Raition ja Aarre Merikannon musiikkia, sekä Suomen varhaisinta sävellettyä musiikkia Collanin ja Paciuksen sävelin. Vuonna 2021 Duo on työstänyt hengellisen klassisen musiikin ohjelman, joka esitettiin Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toimesta Hämeenlinnan kirkosta striiminä ja yhtenä 2021 Iittalan musiikkijuhlien konserteista.

Duo on osallistunut Pariisin Concours International Leopold Bellaniin vuonna 2014 ja Düsseldorfin International Anton Rubinstein Competitioniin vuonna 2017.

Duo Riitta Muikku ja Tuomas Nikkanen on ollut perustamassa Iittalan musiikkijuhlia ja johtaa festivaalia jo kohti kuudetta toimintavuotta.

Duo Riitta Muikku-Piirainen & Tuomas Nikkanen, kuva: Susa Dosa

KUVA
Duo Riitta Muikku ja Tuomas Nikkanen (kuva, Susa Dosa)

LIPUT
Ovelta tai ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista 15 € aik. / 12 € eläk. ja opisk. / 7 € lapset 7–17 -vuotta. Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, Hämeenlinna. Avoinna: ti–su 12–16, hmlmuseo.fi.